Само в Breaking.bg: Отстраниха „Октопода“ от Агенцията по вписванията

През последните месеци той е бил в над 100 дни болнични

0
340
оставка
Аегенцията по вписванията ще има нов шеф.

Шефът на столичната дирекция Пирин Соколов е освободен

Шефът на регионалната дирекция на Агенцията по вписванията-София Пирин Соколов, герой от публикацията ни –“Октопод ли управлява Агенцията по вписванията“ е освободен от длъжност, научи Breaking.bg.

Соколов е освободен от поста по чл. 107, ал.1 от Закона за държавния служител-поради невъзможност да изпълнява задълженията си.

Запознати твърдят, че причините за освобождаването му се две-срещу него в Министерство на правосъдието, принципал на агенцията, са постъпили много устни жалби, че не се справя с работата си.

Освен това Пирин Соколов непрекъснато е бил в болнични, в опит да се закрепи на поста си. През последните месеци той е бил над 100 дни болнични, научи Breaking.bg.

Заповедта за освобождаването му е с дата 1 септември 2017 г.

Името му се появява в обвинителния акт по делото „Октопод” срещу групата на Алексей Петров. Соколов е управител на фирмата „Голд Кар”, преименувана на „Голд лизинг”. По-късно е съдружник в нея и управлява друга фирма свързана с Алексей Петров- „Кепитъл Лизинг”. През 2010 г свидетелката по „Октопод” Теменужка Кайлитска дава показания в съда.

Тя твърди, че  като управител на таксиметровата фирма „Такси С Експрес” е била принудена под натиск от Петров да прехвърли 51% от собствеността си друг обвиняем Марчело Джотолов. Теменужка Кайлитска е взела над 20 таксиметрови автомобили от „Голд Кар” и „Кепитъл Лизинг”.

Кайлитска обаче изпада в затруднения да си погасява лизинговите вноски и кредита.

Тогава управителят на Голд Кар Пирин Соколов докладва на шефовете си в Лев Корпорация за спирането на вноските от ЕТ Декор на Теметужка и мъжа й и получава указания да задвижи рутинната процедура с обезпеченията – издават се изпълнителни листове по подписаните доброволно в началото от Кайлитска записи на заповед в полза на Голд Кар.

Към февруари 2009 Теменужка дължи близо 120 000 лева по вноски с настъпили падежи.
Таксиметровите коли на Кайлитска, получени от Голд Лизинг, но така и незаплатени изцяло, и днес още стоят разграбени и безстопанствени пред сервиза на мъжа и така е принудена да си прехвърли фирмата на Джотолов. Кайлитска заявява пред съда, че Пирин Соколов е „подставено лице” на Алексей Петров в „Голд Кар”.

 Пирин Соколов е кандидат за депутат от партията на Христо Ковачки- „Лидер” на изборите през 2013 г в 23 МИР-София. След идването на правителството на Пламен Орешарски е „парашутиран” с политически протекции в Агенцията по вписванията като началник.

 По време на последното служебно правителство Соколов е четири месеца в болнични от страх да не бъде уволнен. Заради неумението му да ръководи софийската агенция по вписвания хората масово напускат заради нечовешките условия на работа, претовареност и ниско заплащане. Но който смее да си отвори устата е наказван по усмотрение на въпросния Соколов. Най-потърпевши се оказвали дамите, които отказвали ласките и ухажванията на началника, известен и като специалист по „тънката част“.