Само в Breaking.bg: Съкращават 100 души от администрацията на БСП (Документ)

0
2041
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

От 164 души на „Позитано“ №20 остават едва 64

Заради предстоящото орязване на партийните субсидии и изчерпаните финанси на БСП, според признанията на лидера Корнелия Нинова, на „Позитано“№20 се задават масови съкращения в администрацията, научи Breaking.bg. Според документ за партийните приходи и разходи, с който сайта разполага, от централата на БСП трябва да бъдат съкратени с две трети служителите в администрацията. В момента те са 164 души, като се предвижда да останат едва 64. Останалите сто, повечето от които в предпенсионна възраст , ще бъдат съкратени.

Тежки дни се задават на „Позитано“20

Според сметките на Нинова и компания разходите за работни заплати, осигуровки и данък общ доход трябва да бъдат сведени от 1, 8 млн. на малко над 800 000 лева.

Според отчета за изпълнение на бюджета на столетницата до 30 юни т.г. приходите са 8 млн. 372 045 лв, а разходите за първите шест месеца на годината-7 млн. 789 487 лв. И това с партийната субсидия. Ако тя бъде орязана, както е проектът на управляващите партийната централа на „Позитано“№20 ще започне да свети на червено в пряк и преносен смисъл.

За сравнение преди 20 години, при управлението на Георги Първанов като лидер на БСП щатът на партийната централа е бил 120 души и то без държавна субсидия.

В момента тече поредният лют пленум на Изпълнителното бюро на БСП в който Нинова се опитва да разгони опозицията в партията. На мушката е Валери Жаблянов, който лидерката иска да изгони от ИБ, а на негово място да сложи Георги Свиленски, подал оставка като шеф на предизборния щаб на БСП за европейските избори.