Катарзисът на Божанков – от ново лице на ДСБ до водач на листата на БСП

0
389
Явор Божанков

Най-личен пример в това отношение дава лидерката му Корнелия Нинова – синята баронеса с уж червено сърце

бсп
Антон Тодоров

Антон Тодоров, zonanews.bg

И, моля ви, не ги наричайте „десница“! Нито ДСБ, нито „Да(й), България!“ имат нещо общо с дясното. Това са ляволиберални, криптосоциалистически творения, създадени като „фалшиви патици“, за да цепят десния вот и в сюблимни моменти да дават електорално рамо на лявото и неговите производни – кой да ги помни всичките. Но Мая Манолова помним – през есента на 2019 г. същите „десни“ подкрепиха на втори тур знаковото левичарско лице от Кюстендил, то пък им отговори с призив да се подкрепят кметовете им в софийските райони и сглобката се случи, а коалицията ДеБъ има своите софийски районни кметове.

Това е предателско, политически недопустимо поведение. Да видим най-новата му проява. От вчера е ясно, че лицето Явор Божанков ще бъде водач на листата на БСП във Велико Търново. Не, не се изненадвайте, ако сте го виждали близо до „десния“ Радан Кънев. Това е самата истина – през 2014 г. Явор Божанков е представян от Радан Кънев и Иван К. Иванов (журналист от старопрестолия град, после зам.-предс. на 43 -то НС от РБ).

Радан Кънев, ранният демиург на днешния водач на листата на БСП във Велико Търново, все го влече към левия „тротоар“. „България има нужда от модерна левица. За нас е много по-лесно да бъдем заедно с модерна левица в управлението“. Помнете и мислете!

Това не е първото, мисля няма да е и последното разобличаващо откровение на днешния „десен“ евродепутат в ЕП. Там той се сближи толкова много с Елена Йончева, прокарвайки скандални антибългарски резолюции, че тези, които са го избрали, би трябвало до края на живота си да се извиняват на нас, българите.

Очевидно е, че Радан Кънев е в природата си ляв. Ето поредно доказателство – в интервю за „24 часа“ през 2014 г. той си призна, че по-скоро е вляво от центъра и това му носи известни неудобства в партията ДСБ. Това пак е по времето, когато представя във В. Търново днешния БСП депутат и водач на листата на БСП Явор Божанков като новото лице на ДСБ.

Не знам какво още трябва да излезе като факти, какво още да разкрием и осветлим за тези ментета от ДеБъ, за да разберат истински десни хора, които ги подкрепят, че правят съкрушителна грешка за своето и на децата си бъдеще, гласувайки за тях. Покъртително е как част от избирателите на тези ментета се държат като зомбирани болшевики, докато игнорират всички доказателства за фалшивата и измамна политическа природа на техните избраници!

Колкото до Явор Божанков – там нещата винаги са свързани и с наследствени бизнес връзки и възможности. Не е чудно, че днешният бизнес на сем. Божанкови удивително съвпада с онова, на което близък роднина Божанков е бил директор в началото на 90-те. Става дума за „Вторични суровини“ – Горна Оряховица. Всяка крушка си има опашка, а всеки социалист се изживява и като червен буржоа. Това е тайната им страст, най-личен пример в това отношение дава лидерката им Корнелия Нинова – синята баронеса с уж червено сърце.