Спас Гърневски пита Мая Манолова кой бе персоналният адвокат на Братя Галеви

0
477
Спас Гърневски Снимка: Дарик

Нарече я „Г-жа Афера Костинбродска“

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски днес попита от парламентарната трибуна кой бе персоналният адвокат на Братя Галеви и ако стане кмет, ще приложи ли „бандитския  им модел“  в София.

Братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов от Дупница, бяха осъдени на 5 и 4 г. затвор за рекет, но  избягаха. Преди години те имаха общ бизнес с подземния бос Христофорос Аманатидис–Таки. Разследваха ги и за укриване на данъци и пране на пари. В публичното пространство и в Дупница се говореше, че има политически чадър над Галеви.

Гърневски нарече Манолова „Г-жа Афера Костинбродска“ и атакува бившия омбудсман за това, че е прокарала поправка в закон в полза на кредиторите и банките и в ущърб на длъжниците. Според него Мая Манолова нямала нужната юридическа култура и доказателство за това било, че Конституционният съд не уважавал жалбите й.

„Очевидно Мая Манолова е най-доброто, което БСП може да ви предложи”, обърна се депутатът към софиянци.  „По-добри биха били само Йончева и Нинова. Само че и двете в момента са заети. Йончева чака в Европарламента да й бъде свален имунитетът, Нинова пък актуализира новата си визия, заради която загуби евроизборите. Това ще й се случи и на 27 октомври“, закани се Гърневски.