Финансовият министър Горанов: Президентът заплашва българската държавна администрация

Фирмата на Очите спечелила поръчка за 2500 лева

0
310
апартамент
Владислав Горанов

В рамките на мандата му Румен Радев няма да успее да я ръководи, допълни той

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би имал от това.

Това каза пред журналисти във Варна министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев по отношение на обществената поръчка на Агенция „Митници“, спечелена от фирма, свързана с Димитър Желязков.

Президентът обвини „администрацията на ГЕРБ“, която служебното правителство не било сменило.

Владислав Горанов припомни фактите около обществената поръчка, обявена от Митница – Бургас през март 2016 година, приключила през февруари 2017 година.

„Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава“, заяви Владислав Горанов.

Той отбеляза, че независимо, че неговата политическа позиция, йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но е длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите. „През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти.

Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент.

Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това“, заяви министър Владислав Горанов. Финансовият министър коментира, че ако Румен Радев иска лично да ръководи държавната администрация, то това едва ли ще ме се случи по време на този мандат.