Александър Дунчев: В „Промяната“ има задкулисие

0
154
Александър Дунчев

Ако не водим листата за София-област ще разкажа

Протестирам срещу намерението на „Продължаваме промяната“ да даде София-област при предстоящите избори на „Демократична България“, заяви в предаването „Тази неделя“ на Би Ти Ви бившият шеф на агенцията по горите и ексдепутат от „Промяната“ Александър Дунчев.

Той уточни, че Кирил Петков му предложил да е втори в листата на коалицията ПП-ДБ в София-област, което било неприемливо. И допълни, че не било вярно твърдението на Петков, че Дунчев и екипът му се отказвали от участие в изборите.

Дунчев не бил съгласен с това листите за предстоящите избори да се подреждат по конюнктурни причини. В тях трябвало да се слагат млади и принципни хора, които да вършат работа.

В София-област екипът на Дунчев показал как трябва да се прави промяната с борбата си с дървената мафия и местни феодали в дърводобива. А сега се предлагало да се направят безпринципни компромиси, които Дунчев не можел да приеме. Поради това отказал да води листа в друг избирателен район.

Според Дунчев подобни договорки показвали, че има задкулисие в „Промяната“. Партията трябвало да води листата в София-област, а самият Дунчев нямал претенции той да е на първото място. Ако няма решение ПП да води листата, Дунчев щял да разкаже за всички усилия за промяна на „Промяната“, защото не ставало въпроса за вътрешнопартийни битка, а за промяната на България. Дунчев щял да продължи битката срещу мафията, дори ако се наложи да напусне „Промяната“.