Аверът на Асен Василев, наредил незаконният арест на Борисов, отпадна от листите на ПП-ДБ

0
840
Венцислав Кирчев

На предишните избори хасковският милиционер Венцислав Кирчев бе на трето място в листата на „промяната“ в Кърджали

Довереното лице на Асен Василев, хасковският милиционер Венцислав Кирчев няма да е кандидат за депутат от ПП-ДБ.

Това стана ясно след регистрацията на листите на партиите и коалициите за изборите.

Венцислав Кирчев, който като директор на Националната полиция нареди незаконния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова, е човек на Асен Василев. Кирчев направи шеметна кариера като само за няколко месеца от шеф РПУ-Черноочене, стана първо директор на ОДМВР-Хасково, а по-късно шеф на Националната полиция по времето на първото служебно правителство на Радев с министър Бойко Рашков.

От публикуваните в медиите документи стана ясно, че Кирчев и заместника му Дулев за наредили незаконните арести на Борисов, Горанов и Арнаудова през главата на главния секретар на МВР Петър Тодоров, който сам призна на изслушване във вътрешната комисия, че е научил за тях от медиите.

След падането на правителството на Кирил Петков Кирчев подаде експресно молба за напускане на МВР. Асен Василев му бе обещал, че ще го сложи в листата на ПП в Хасково на второ място, веднага след него на изборите на 2 октомври м.г. Но скандали и междуособици в „промяната“ го пратиха на трето място в листата в Кърджали и той не стигна до парламента. Явно Кирчев, свършил мръсната работа на Рашков, Кирил Петков и Асен Василев, вече е ненужен и е изхвърлен от листите, не без съдействието на ДБ.