Бойко Борисов: Натъжен съм. Европейската комисия излезе с доклад как българския народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди от плана за възстановяване и еврофондовете

0
185
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Нямаме план, милиардите стоят и предстои среща на най-високо ниво на НАТО, обяви лидерът на ГЕРБ

„Знаете ли колко съм натъжен?“. Това каза на медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, излизайки от пленарната зала малко след началото на днешното заседание.

И сподели: „Европейската комисия излезе с доклад как българския народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди от плана за възстановяване и еврофондовете. Не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях. Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди при положение, че нямаме план, милиардите стоят и предстои среща на най-високо ниво на НАТО“.

„Трябваше вече да имаме позицията на България от външното министерство и който и да отиде да я отстоява. И понеже ние си вършехме тогава работата, МВнР изготвяше позицията, а президентът Радев, Плевнелиев и който и да е отиваше с решение на правителството. Сега слушаме обиди, обвинения вместо всички да кажем едно благодаря на ИТН, че вчера отпушиха процеса.