Бойко Борисов: Ние зор за хартиената бюлетина нямаме, но искаме справедливост и честност (Видео)

0
80
Борисов призова за запазване на обществения съвет към ЦИК

Лидерът на ГЕРБ препоръча на депутатите си да не закриват обществения съвет към ЦИК и район „Чужбина“

Някои се опитват да ни привързват към хартиената коалиция в НС. Ние победихме за пореден път с техния изборен Кодекс и техните машини за гласуване, и техния вътрешен министър. Пороците на машините, съмненията в тях от страна на всички партии, са ясни. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. От 30 години не е имало толкова добре работещ парламент. Това каза по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ние зор за хартиена бюлетина нямаме. Ние искаме справедливост и честност. Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. Общественият съвет не само че не трябва да бъде закрит, а напротив – удвоете го“, каза Борисов.

„Предлагам да говорите с колегите, много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. Ние искаме честност и справедливост. Оставете го район чужбина. Когато го вкараха, те не знаеха какво правят. Да видим какво ни е по-важно – българите, които живеят тук, или тези в чужбина. Оставете 40 човека. Не им давайте повод да говорят. Бихме ги по техните правила и пак ще ги бием. Разкрихме далаверите им с газа, с петрола, сега и с въглищните централи. Говорете с другите партньори – оставете района, оставете 40 човека, нека всички, които са в чужбина, да имат право да гласуват. Намери го и Христо Иванов и го питай дали дава гаранции за машините – ако дават, да го докажат. А не да говорят, че сме хартиена коалиция – дрън, дрън. Това е предложение на БСП и ние сме го обещали това и на нашите избиратели – тези, които се притесняват от машините. Ясни са ми колегите от ПП какво целят. Говорете с колегите от ДБ, те са системна партия“, добави още Борисов.