Бойко Борисов от Пазарджик: Финансите в държавата са в трагично състояние

0
106
Бойко Борисов

Вие бяхте свикнали – когато ГЕРБ управлява всички еврофондове работеха, допълни той

„Виждам този оптимизъм във вас, но той не може да бъде подхранен от мен. Финансите на държавата са в трагично състояние – три години този хаос, който самите българи си причиниха. Сега битката, която водим за плана за възстановяване, с териториалните планове – защото в бюджета няма пари“ – това заяви пред симпатизантите на ГЕРБ в Пазарджик лидерът на партията Бойко Борисов.

Вие бяхте свикнали – когато ГЕРБ управлява всички еврофондове работеха. Когато БСП идва – всичко спира, допълни Борисов. „Сега Пазарджик щеше да има околовръстно – къде е? Няма го, няма и да го има, защото няма пари“, заяви Борисов и разказ, че при последния си премиерски мандат е оставил пари за построяването на пътя, но това така и не се случило.

„Най-добрата социална политика, правена в България, беше санирането“, заяви бившият премиер. И обясни – урбанизиране, градската среда става по-приветлива, контролът във входовете е по-строг. Попита колко санирани блокове в Пазарджик и региона има през последните три години и предупреди: „Няма да има повече саниране. За това сте си виновни всички българи, ще си гледате порутените блокове и ще се питате „Какво направехме преди три години?“.

Пред залата, пълна със симпатизанти, Борисов заговори и за Шенген и борбата с нелегалната миграция: Нула миграция – говорим всеки ден за Шенген. Преди три години имаше нула миграция. Премиерът на Англия идваше да гледа как става. Преди три години ликвидираха всичко и сега Тошко, като говори, искам да го спра, защото той говори за нашите некоалиционни партньори, с които цял ден се борим срещу „Възраждане“, БСП и ИТН. Разбирате ли колко е шизофренна моята ситуация“.