Бойко Борисов: В момента границата ни е разграден двор (Видео)

0
53
Бойко Борисов

ГЕРБ си имаме премиер. По-добър от мене няма, колкото и нескромно да звучи

Показателите на България бяха толкова добри, че нас ни приеха в Европейския банков съюз. Сега нашето място вече е заето от Хърватия, Румъния и Гърция. Казвам го с прискърбие, защото преди 2 г. бяхме преди тях. Лидерите на Европа идваха, за да видят как се справяме с охраната на границата. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на младежите на партията във Враца.

2 г. безвремие, експерименти. Тотален удар в системата на МВР, само чистки доведоха до този резултат, каза още Борисов. Той обясни, че ГЕРБ не са съгласни да се отправят контраудари срещу Нидерландия. Трябвало най-бързо да се направи правителство. Румъния не ни е виновна, това което казва премиера на Холандия е абсолютна истина, в момента границата ни е разграден двор, каза още Борисов. Той обясни, че това е един от най-големите донори в ЕС и било нормално да искат „ред, законност и справедливост и да се пази добре границата“. В Австрия пък имало 75 хил. мигранти.

Да арестуваш пиарката на една партия пред детето ѝ. В Холандия такова нещо струва главата на правителството. Те дойдоха и гледаха. Това не е правова държава, каза още Борисов.

Изходът е незабавно правителство с кратък срок. Има вариант да се направи и с първия мандат, и с втория, и третия, само трябва воля и правила, каза още Борисов.

Бонус от 50 депутата за първата партия в Гърция. Това ти дава основание веднага да отидеш и да предлагаш правителство. Прагът на влизането в парламента. Имаме ли полза от 7-8-9 партии. Ние като първа политическа сила как можем да направим правителство – само на малцинство. ГЕРБ си имаме премиер. По-добър от мене няма, колкото и нескромно да звучи. Правителство на малцинството надали е най-добро. И Меси и на възраст, ама като влезе и вкарва, каза Борисов.

Вторият вариант е да намерим вариант за премиер, който все пак да мине и да обясни на колегите в парламента, че катастрофата ще доведе до непосилни последици, каза още лидерът на ГЕРБ.

Да се подпише документ с няколко точки, които да се спазват, казва Борисов. Имаме 10-15 дни, защото Радев проява разбиране, каза още той. Без значение в кой мандат е, но за мен – най важното е да направим правителство с кратък мандат, за да имаме бюджет, мерки. Повече от месец преговаряхме с „Реформаторския блок“, така беше и с патриотичния фронт. Ако има някой, който може да ни изведе от кризата – то това съм аз, каза още Борисов.

При това изкривяване на пенсионните модели има пенсии по 3400 лв., а работещия по 1000 лв. Това е изкривен модел, каза Борисов.