Борисов: Аз съм убеден, че правителството няма да мине

0
125
Бойко Борисов

Ние няма да подкрепим втори мандат. Решение на всички парламентарни групи е какво да направят оттук нататък, обяви лидерът на ГЕРБ

Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, третият мандат е нещо имагинерно, защото това е отговорност на президента.

„На кой ще го даде – никой не знае“, добави той.

„Освен това ще имаме възможност в 13 ч. да слушаме внимателно изказванията на парламентарните групи и мотивите, с които не искат да подкрепят правителството. И може би със същите мотиви ще откажем подкрепа и за тях“, заяви Борисов.

„Има време да го обмислят колегите от всички партии, да направят своите заключения и да не тласнем страната към нови, нови и нови избори. Вторачени в краката си, образни казано, като държава… Взимам пример от изказване на президента Радев от Гърция, че в последните години всички инфраструктурни проекти са загубени.

В същото време това, с което най-много се гордеехме – диверсификацията, се оказва, че не е вярно. Не само петролът, но и руският газ изцяло, с изключение на този 1 млрд. от Азербайджан, си тече“, посочи Борисов.

По думите му, това, че сме диверсифицирани, е пълна лъжа.

„В същото време на 1 януари тази година трябваше да започне да работи терминалът за втечнен газ, в Александруполис, където българската държава е акционер. Изплащаме главница, лихви. Към днешна дата той изобщо не работи. Наводниха му умишлено тръбите. Ако не е умишлено, е от некадърност, за да тече изцяло руски газ. Не виждам в следващите месеци как ще г поправят. България губи като акционер стотици хиляди на ден“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него, единственото печелившо нещо в България е „Балкански поток“.

„Аз съм убеден, че правителството няма да мине. Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще изговорят днес колегите. Длъжни сме пред нашите избиратели, пред които ще се явим и ще настояваме да гласуват повече, за да не се получава подобно нещо“, заяви Борисов.