ГЕРБ съгласни третата партия да оглави парламента. Отрязаха „промяната“ за консултации

0
117
Пресконференция на ГЕРБ Снимка: архив

Другият вариант бил най-възрастният или най-опитният депутат да стане председател

Десислава Атанасова обяви, че е обявила на колегите си, че са готови да оттеглят кандидатурата на Росен Желязков. Въпреки това все още на председателски съвет не е взето решение по темата за избор на председател.

„Ние сме съгласни за разговори третата партия да номинира председател – или друг подход, най-възрастният, най-опитният, какъвто и да е подход, стига да има начин Народното събрание да започне своята законодателна дейност“, каза още Атанасова.

„Поканата на ПП ние разчитаме като вместо да се търсят решения за хляба, се търсят зрелища. От нашата парламентарна група не е нужно да ходи който и да е, в която и да е зала, защото в пленарна зала всеки може да изкаже и да отстои публичната си политическа позиция. От Изпълнителната комисия на ГЕРБ и с решение на коалицията, аз, като председател на парламентарната група, заедно с Румен Христов, Томислав Дончев и Даниел Митов се оторизирани да взимаме всякакви решения“, разкри тя.

„Изборите свършиха. Да не се държим все едно сме в кампания. Хората са ни пратили тук, за да свършим работа. Някой утре ще каже, че тази институция е безсмислена. Най-лошият вариант, до който сме много близо, е да преливаме от една кампания в друга и да използваме парламента за трибуна“, добави Томислав Дончев.