Борисов: България не може да остава повече без правителство

0
164
Бойко Борисов

ГЕРБ издига отново Росен Желязков за шеф на парламента

„България не може да остава повече без правителство. Ние покачихме резултата си, но нищо стабилно не може да се изпълни без да има национално съгласие и то с партии, които изповядват нашата идеология – в подкрепа на Украйна, намаляване на инфлацията, създаване на условия за бизнес… „. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на новата парламентарна група

Той даде и прогноза за бъдеще с малко инвестиции, огромни проблеми при земеделието и „в поне 10 бранша, защото са дошли да искат подкрепа“, несигурни финанси, които биха могли да станат още по-несигурни ако няма редовно правителство.
„Ние не сме безотговорна партия. За всички близо 20 г. на различни нива сме демонстрирали отговорност, затова народът ни гласува доверие – кога повече, кога по-малко“, подчерта Борисов.

„Има и други варианти, но там има 2 разделителни линии – Украйна и къде се намираме в Европа, и съответно по темата Северна Македония. Као се има предвид, че „Възраждане“ си покачват резултата и казват: „ние можем да търпим докато не станем първа политическа сила“. Не, че ще се случи, но така пазят електората си. ИТН като слушах Слави, казват, че в НС ще играят държвен и партиен котрол. Те ще контролират. ОТК както беше. ДПС са готови винаги да управляват. И оставаме ние и колегите от ПП. Най-лесно е да искаш да контролираш, а друг да работи“, обобщи Борисов.