Борисов: Договорихме допълнително 62 милиона лева за култура в бюджета

0
25
Бойко Борисов

Ще си платим цената за тези години безвремие. Помните ли нулевите бюджетни дефицити и как бяха изядени през годините, попита лидерът на ГЕРБ

Има много неща, които са ни притеснявали. Много неща, които коригирахме. Не може да допуснем да се бутат културните дейци с полиция. От ГЕРБ направихме отстъпки, за да се получи нещо, което удовлетворява максимално партиите, които ще гласуват за бюджета. Договорихме в Бюджет 2024 да бъдат отпуснати допълнителни 62 млн. лв. за сектора „Култура“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти. Той присъства на откриването на нова детска градина в град Раковски.

„Трябва да си платим цената за тези години безвремие. Ще я платим горчиво. Помните ли нулевите бюджетни дефицити и как бяха изядени през тези години. Разбира се, че ще има протести“, каза Борисов.

„Казах ви, че магистралите ще станат тройно по-скъпи. Българите загубихте време, загубихте милиарди. Ще платим цената на глупостта ни. Помните ли като ви казах, че ще се върти правителство след правителство? Защото хората си искат заплатата“, допълни Борисов.

„Обещах на Кирил Петков и Асен Василев да помислим над тяхното предложение не министърът на здравеопазването, а касата да прави обществените поръчки.“

Борисов заяви, че всички кметове са изпратили своите проекти при ясни критерии.

По повод темата „Шенген“, Борисов припомни, че страната ни имаше нулева миграция.

„В момента австрийците казват, България да се върне три години назад, както беше при Бойко Борисов, и тогава няма проблем с Шенген. Това казват австрийците на прост език“, заяви лидерът на ГЕРБ.