Борисов: ГЕРБ трябва да има предимство при избора на еврокомисар. Екатерина Захариева е добър вариант

0
89
Бойко Борисов

Изработваме цяла програма за изборите, ще стигнем до всяко село, обяви лидерът на ГЕРБ

Нашите два темела са структурите на партията и кметовете ни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на партията по изборни въпроси.

Той уточни, че е имал три разговора с Илиана Иванова, но тя е имала лични причини, за да откаже кандидатурата за еврокомисар. За това и ГЕРБ предлагат Екатерина Захариева, която има много добро CV.

„“Възраждане“ обявиха, че техният комисар щял да бъде само български. Това е дълбоко непознаване на Европейския съюз“, уточни Борисов и обясни как става разпределянето на еврокомисарите. По думите му еврокомисарите действат и работят от името на цяла Европа.

„Това са много ясни и подредени теми. Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас“, уточни Борисов.

„Що се касае за кампанията, на всички ни омръзна да правим кампания. За два-три месеца не се случва кой знае какво в този размирен свят. В момента разработваме една програма, до ден-два ще стане готова. Като модерна карта на „Гугъл“. Ще правим това, в което сме били най-силно. Инфраструктурата, свързаността между градовете, тол системата, платените магистрали“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят.

„Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях“, каза още бившият премиер.

И добави, че на части ще събира членовете на ГЕРБ и кметовете, за да разяснява тези неща. „Целта е повече хора да отидат да гласуват“, сподели Борисов.