Борисов: Хората видяха чудовищната инфлация, обедняването (Видео)

0
101
Бойко Борисов

Българите искат надежда да им дадем, обяви той

„Хората видяха цените на храните и бензина, чудовищната инфлация, обедняването. Те го знаят, искат надежда да им дадете. Не може да дадем надежда, че ще увеличим това и това, а как държавата ще изкара пари, как ще се вдигне БВП, какъв ще е растежът и най-вече с какви инструменти“, обяви експремиерът.

Той добави, че планът ще бъде качен в интернет и където може, ще бъде подобрен – „това не е Библия, не е Коран, но е документ, който показва в какви срокове по какъв начин може да извадим България от кризата“. „Това ще говорите на хората“, обърна се към своите Бойко Борисов по време на представянето на плана за възстановяване и изход от кризите в България на ГЕРБ в НДК.

„Много кризи се наредиха от 2009 г. 2 години чакахме план за възстановяване, но го няма. Всички други държави се справиха, без България, защото явно излишъците са толкова големи, че не им трябваше, а в същото време всяка седмица – по 500 млн. дълг. Затова заглавието е компилирано – и кризите, и плана да ги има“, обяви в началото лидерът им Бойко Борисов. Той обяви, че „главен редактор на документа е бившият вицепремиер Томислав Дончев.

Борисов посъветва кандидатите за депутати да се позовават на плана по време на обиколките си.