Борисов към „Промяната“: Ако Алексей беше жив, щяхме да се разберем в манастира

0
193
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Не съм оптимист от това, което виждам. Няма да направим крачка назад за Рая Назарян, категоричен бе той

„Много внимателно слушах изказванията на партиите и виждам доста противоречия. Едните като Николай Денков казват, че първата политическа сила трябва да носи цялата отговорност. По-малките партии казват, че всички сме равни. Равни сме, да, но да видим и броя на депутатите.

От това, което чух, никой не си е извел поуки. И ако Денков имаше малко повече самокритика, щеше да признае, че успехите, които иска да си припише, са направени повече от нас. Той стана премиер, защото имаше отговорната ГЕРБ. Сега има безотговорна „Продължаваме промяната“, която иска да хвърли държавата в хаос.“

Този коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов веднага след проваления избор за председател на 50-ия парламент.

ГЕРБ има 68 депутати – 3 пъти повече от 22-мата на ПП-ДБ, подчерта Борисов. С цялата корупция от последните месеци, те искат да се изживяват като ментора на обществото, добави лидерът на ГЕРБ. „Те нямат чувството, че са сгрешили, а се считат за жертви. Върнете на ГЕРБ с отговорност към държавата.

Алексей, Бог да го прости, го няма. Иначе щяхме да отидем в манастира да се разберем“, заяви още Борисов.

Според него правителството трябва да е от трите големи партии в парламента – така, както хората са ги подредили. По-добре ужасен край, отколкото безпринципни решения, заяви още Борисов.

Не съм оптимист от това, което виждам. Няма да направим крачка назад за Рая Назарян, категоричен бе Бойко Борисов.

Само с ДПС и без широк формат не можем да направим коалиция, каза още лидерът на ГЕРБ. С ДПС при ротацията преговаряше Кирил Петков, той ни се обади, че Пеевски е съгласен, каза още Борисов по адрес на бившите си партньори в сглобката.