Борисов: Моят политически опонент е Радев (Видео)

0
215
Борисов във Варна

Служебното правителство им извади много от далаверите на промяната, защото след това ще ги напишат на сметките на Радев. Те защитават себе си, не нас, обяви лидерът на ГЕРБ

„Да се закичиш с думата „Промяна“, така и да кажеш, че младите хора са с тебе е също толкова неправилно. Не искам да се поддавате на внушенията, че сме се сдушили с президента. Той е спечелил изборите честно и демократично, затова трябва да бъде уважаван. Радев подкрепи всички санкции срещу Русия и затова получи адмирации. Подкрепата за Украйна я вкарахме в предишния парламент. Но сега всеки е готов да се накичи с успеха. Същото е с втората част на ескадрилата Ф-16. Ние ликвидирахме този процес“, каза Борисов. „Едно време, за да говориш с Фондация „Конрад Аденауер“, беше знак, че си част от европейското семейство“, с тези думи Бойко Борисов се обърна към младежите от ГЕРБ, които присъстват на курорта „Св. Св. Константин и Елена“. Бойко Борисов е във Варна, в курорта Св. св. Константин и Елена, където се провежда зимен университет на Младежи-ГЕРБ. Събрали са се 150 млади хора от цялата страна.

 

„Догодина самолетите Ф-16 ще дойдат, продължи той. „И ще си дойдат на собствен ход, защото могат да стоят 18 ч. във въздуха. Уникална машина. Надали някой е работил с Европейската комисия, колкото мене, те излозват други изрази, различни от нашите. Толкова ли няма кой да се замисли в тая държава? Див популизъм. Дългът ви расте с милиарди на година и няма с какво да го покриете. Варненският владика винаги започва литургия с „Да внимаваме!“. Европейската комисия използва „предпазливост“, което означава „Много внимавайте“. Както преди години казах, че ни чака хаос и то е факт. Няма политик, който да не използва думата хаос, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Аз не знам къде са им мостовете. Еконта дойде, излъга ви точно като тези с тиганите. Какво във Варна се случи за 2 г.? И библиотека щяхте да имате, и магистрала „Хемус“ и какво ли не. Но няма да стане. Правителството трябва да има излишък в бюджета, тогава го обяснявах с мазнинка за зимата. Наказателните процедури ще се стоварят върху България“, предупреди Борисов.

„Служебното правителство им извади много от далаверите, защото след това ще ги напишат на сметките на Радев. Те защитават себе си, не нас. Промяната знаят как са дърпали депутати, мислят, че ние правим същото. Не, не го правим. Моят политически опонент е Радев, той е сериозният играч“, каза Борисов.

„Вече втора година нито една европейска програма не е отворена. Средствата, които очаквахме от плана за развитие, ги няма. Това, което можем ясно да направим в съпоставка – по наше време се изграждаха инфраструктурни проекти, за което благодарим на г-н Борисов. Варна е град, който винаги е генерирал положителна младежка енеиргия. Гордеем се с нашите 6 университета“, каза кметът на Варна Иван Портних в курорта „Св. Св. Константин и Елена“.

„За последните 30 г. е имало 24 правителства и са са изтеглили 37 млрд. лв. дълг. Ние сега ще изтеглим 38 млрд. лв. И ще продължим да плащаме тази сметка дълго. Икономиката на страната ще се свие с 4%. Те са сравними единствено със световната криза през 2009 г. и с ковид кризата и с голяма икономическа криза преди години“, заяви депутатът Делян Добрев, който също присъства на събитието.

„Единственото нещо, което трябва да направи Кирил Петков, е да се скрие. Единственият лидер в българския политически живот седи тук на тази маса. Решението за военната помощ за Украйна дойде от ГЕРБ и от Бойко Борисов. В предишния парламент това беше невъзможно. Всички напъни на ДБ се разбиваха“, поясни Даниел Митов – Единествено ГЕРБ доведе до това България да вземе решение да диверсифицира доставките на газ, да не зависими само от Русия.