Борисов: На мястото на руските служби ще ми е интересно къде е натоварен камионът

0
352
Борисов в Стара Загора.

Тези резултати от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те, добави той.

„Аз на мястото на руските служби по-скоро ще ми е интересно къде е натоварен камионът и каква е причината за взрива. Това е важното“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора.

„Тези резултати от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те“, добави той.

„Хората вече са уморени, уплашени. Войната в Украйна става все по-страшна. Ние се нуждаем не само от правителство и парламент. Затова предложихме неутрални хора“, допълни още Бойко Борисов.

Относно предстоящото съставяне на правителство г-н Борисов уточни, че не е нужно да се играят игри при положение, че във всички градове победители са ГЕРБ.

„Ние сме спечелили изборите и предлагаме да има правителство, а те имат право на избор“, добави още той.

С голямо уважение се отнасяме към „Възраждане“. Проблемът ни с тях е идеологически. Нашата цел е да подпишем един документ за честни политики, по които можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ изрази притеснение, че машините са пипани.

Надявам се ЦИК днес да ме опровергае и да разреши на компютърните специалисти от всяка партия да отидат и да видят какво става със софтуера, когато имаш код. Нека отворят и да погледнат, за да нямаме тези съмнения. 70 000 да отидат до урните само и само за да натиснат копчето: „Не“… 70 000!”, допълни той.

Днес се теглят нови 200 милиона с огромна лихва. Асен Василев докара страната ни дотам, че да не ни вярват. Да не струваме нищо! България е в изолация и изглежда грозно отвън”, каза Борисов.

Според лидера на ГЕРБ не може да се говори за българска следа по случая с камиона, който предизвика взрива на Кримския мост.

Имам лош привкус от думата „българска следа“, защото и при атентата за папата се говореше за българска скледа и самият той каза после, че това не е вярно. По време на война всеки гледа да изхвърли напрежението някъде навън. Камионът се е минал през пет държави. Ясно е, че взривът не е натоварен тук, защото иначе нямаше как да мине границата, можеше и да се взриви“, коментира Борисов.

По думите му заради политическата ситуация у нас България е в изолация и изглежда грозна и нестабилна отвън.