Борисов: Некоалицията е по-успешна от всички служебни правителства (Видео)

0
76
Бойко Борисов в Сливен.

Ротацията е такава дреболия, че не знам какво ви вълнува в нея, обяви лидерът на ГЕРБ

След няколко месеца хората ще видят продукта от тази некоалиция, която макар и трудно, смятам за успешна. По-успешна от всички служебни правителства и други конфигурации, които биха могли да се подреждат“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от село Медвен, област Сливен.

„Докато всичко не е договорено, да не се правят изказвания, които впоследствие да се опровергават. Ротацията е чисто технологичен процес. Това е такава дреболия, толкова технически въпрос, че не знам кое ви вълнува в нея“, обясни Борисов относно ротацията, която предстои.

„Ясно казах – вътрешният министър свърши огромна работа по приемането ни в Шенген. С премиера Денков и Мария Габриел, Кирил Петков, ДПС свършихме огромна работа. За нито един министър не бих казал каквото и да е било след като сме се разбрали с всички колеги, че много внимателно и непредубедено ще направим анализ. Има министри, които работят добре, други – по-малко добре“, отговори лидерът на ГЕРБ на въпрос дали ще има смяна във вътрешното министерството след случая със загиналия при гонка с полицията мъж.

„Представяте ли си в министерство на спорта да заловят с десетки хиляди лева рушвети и никой да не попита за отговорност за спортния министър. Но аз казвам не – след детайлен анализ ще излезем всички и ще кажем какъв ще е кабинета“, обясни той.

Около 100 млн. лв. от държавния бюджет има за област Сливен. Регионалното министерство работи много активно и се надявам до 10 дни да приемат правилника, по който общините, подавайки проектите си, ще бъдат финансирани.