Борисов обяви, че ако резултатът на ГЕРБ е добър, ще бъде кандидат за премиер

0
98
Борисов в Русе.

Всички да отидат да гласуват. Тогава, каквито и манипулации да се правят, няма никакво значение“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако резултатът на ГЕРБ е добър, самият той ще бъде кандидатът за премиер на партията.

„Последните избори, особено с машинния вот, с ала-бала с машините, доста хора загубиха вяра в тях. А сега, като гледам колегите, всички говорят така, че да обезверяват хората“, коментира Борисов по-рано пред „Дарик Радио“.

Според него, според социологическите проучвания, преднината, която има ГЕРБ, няма купен вот. „Всички да отидат да гласуват. Тогава, каквито и манипулации да се правят, няма никакво значение“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ/СДС

Той сподели, че за първи път с колегите му от СДС, с които са обиколили цялата страна, се срещат с браншовите организации.

„Нашата кампания е „какво ще направим, кое гарантираме, как ще го направи и как ще преодолеем трудностите, които съществуват“, обясни той.

„Аз лично съм побеждавал на избори, когато Бойко Рашков беше в МВР и арестуваше, и даваше на другите да купуват гласове“, заяви Борисов. „Колкото повече ни мачкат, толкова по-силни ставаме.“

„За четири години това е състезанието и който го спечели, той ще има право да предложи премиер и министри“, каза Борисов и отбеляза, че съставянето на правителство от втория и третия

По думите на Борисов, ако резултатът на ГЕРБ е добър, премиер ще бъде самият той. „Ако резултатът не е толкова добър, аз съм се доказал, дърпам се назад. Премиерът ни трябва да е отговорен и партията да стои зад него като монолит.“

Лидерът на ГЕРБ заяви, че към него не е постъпвало предложение министърът-председателят да е равноотдалечен.

„За разлика от тях аз не се срамувам за тези три години, в които съм бил премиер. Никой не става от ПП-ДБ, не разбирам защо искат да спечелят изборите“, коментира Борисов.

„Нека младите хора, които могат да боравят с интернет, да се върнат 18 години назад и да видят какво е било преди ГЕРБ, а след това да гласуват за нас“, призова бившият премиер онези, които на тези избори ще гласуват за първи път.