Борисов решава в събота дали да извади ГЕРБ от некоалицията с ПП-ДБ

0
151
Борисов в Добрич

Лидерът на партията свиква национална среща във Велико Търново

На 11 ноември лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще вземе окончателното си решение дали да извади партията си от сглобката с „Продължаваме промяната-Демократична България“, с която заедно подкрепят правителството на Николай Денков, пише „24 часа“.

Преди това председателят на ГЕРБ ще проведе национално съвещание на партията си, което да обсъди участието във властта и резултатите от местните избори. То обаче няма да се състои в един ден, а ще продължи до края на тази седмица. След което Бойко Борисов ще обяви дали въобще ще разговаря с Кирил Петков и ПП-ДБ как продължава съвместната работа, или направо ще извади ГЕРБ от т.нар. сглобка.

Днес Борисов обсъжда с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС дали са доволни от взаимоотношенията си с тези от ПП-ДБ и какви са претенциите им към работата на правителството.

За събота, 11 ноември, Борисов пък е свикал национална среща с новоизбраните кметове от ГЕРБ, областните и общинските координатори и депутатите от партията. На нея той ще представи събраните данни и ще направи анализ на ситуацията, преди да поиска от активът да вземе решение дали да продължат със сглобката с ПП-ДБ. Националната среща на ГЕРБ е насрочена да се проведе във Велико Търново.

Едва след нея Борисов ще обяви решението си дали ГЕРБ ще продължи участието си в управлението заедно с ПП-ДБ, ще разговаря ли с Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов за нови правила на работа, или сваля подкрепата си.