Борисов: Ще платим скъпо от джоба си за безумната политика на ППДБ. Честити ви нови данъци (Видео)

0
300
Борисов в Пловдив.

Ако Мария Габриел може да работи с Тагарев, аз ще гласувам за него. Нейна работа е как ще работи с чужди министри, обяви лидерът на ГЕРБ

Пловдив е домакин на конференция на тема “Eвропейска сделка за фермерите – визията на ЕНП за земеделието в Европа”. Конференцията е част от поредица форуми, организирани от ЕНП в държавите-членки на ЕС.

През последните години отстъплението е видно, посочи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред участниците и гостите.
Системата трябва да бъде върната обратно към устойчива основа – тежкият труд на земеделските стопани трябва да бъде заплащан достойно, заяви Борисов.
Мислете на тези избори за евродепутати, извадете си кой евродепутат от коя политическа група – ЕНП, Социалдемократи, либерали, как е гласувал, и преценете как да гласувате, призова Борисов.

Безумното харчене на пари, подигравката към нас за консервативната ни политика, подкрепата за бизнеса, ниски данъци, които да дадат възможност на фермерите да реинвестират – това в последните 3 години беше заличено дружно с гласовете на българския народ. Но всеки трябва да си плаща сметката. Напомням, че преди 3 години, благодарение на нашата консервативна финансова политика, ние бяхме приети в чакалнята на Еврозоната и щяхме сега да сме вътре с Хърватска. Сега това го слагат като голям приоритет, а ние бяхме там, щяхме вече да сме влезли, отсече Борисов.

Сега МВФ ни казват, че България трябва да промени данъчната си система, за да получава повече данъци в бюджета, да въведе прогресивна скала на облагане, да се върне 20% на ДДС, цитира Борисов.

Всичко се плаща на този свят, безплатен обяд няма, не съм го измислил аз, изтъкна той.
Безумната политика да се раздават пари масово, за да си готин и добър и френдли, сега ще извадим от джобовете си и ще платим скъпо за това, заяви лидерът на ГЕРБ.
Тежко ни на депутатите, които трябва да гласуваме всичко това, което през главата ни се случи, тежко му на следващия финансов министър, каза Борисов.
Лошите вести следват, но никой не ни е виновен, ние сами сме си виновни, обобщи той.

Ако нищо не е договорено, нищо не е договорено. В понеделник или мандатът ще бъде изпълнен, или отиваме на избори, това мога да поема като ангажимент на ГЕРБ. Ако се разбере Мария Габриел, добре, иначе повече разговори няма да има, каза председателят на ПГ на ГЕРБ пред журналисти след изявлението си пред форума.

Ако Мария Габриел може да работи с Тагарев, аз ще гласувам за него. Нейна работа е как ще работи с чужди министри, заяви още той.

В конференцията участват евродепутати от Европейската народна партия, председателят на Парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, земеделски производители, представители на браншови организации. Сред участниците, които ще направят изказвания, ще е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, отбелязва БНР.