Борисов: Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Казвам „кметове“, защото не се знае още кой е кмет между тях двамата

0
482
Борисов в Добрич

На ГЕРБ може да се карам само аз. На мен никой!

Терзиев, Бонев и компания са кметове благодарение на нас. Казвам „кметове“, защото още не се знае кой е кмет между тях двамата, посочи той

Криза в парламента – така накратко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа ситуацията с избора на управител и подуправител на НЗОК. Той каза още, че е приел предложението на Кирил Петков на доверие. За това е отказал и среща с министър-председателя Николай Денков по предложение на Мария Габриел и предпочел лидерска среща.

Партията на промяната не си държи на думата. Това заяви лидерът на ГЕРБ в Сливен пред Младежката организация на партията.

„Те се изкълчиха и въпреки че мина гласуването, не стана красиво. Стана така, че една подобна формула на управление трябва да работи. Дори искам да им коментирам аргументите. В медиите излезе, че все едно Николай Денков е дошъл и ни се е накарал. Това беше внушението от новините. Това не е вярно. На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мен – никой“, категоричен бе Борисов.

„Истината е, че Мария Габриел ми беше написала, че с Денков искат да ме видят. Аз им казах „Не, ще се видя с Асен Василев и Христо Иванов“. Това казах, в 10 часа се срещнахме, час и нещо говорихме, зададох си моите въпроси, Асен Василев беше коректен, излязохме заедно, казахме пред медиите, че взимаме двете оставки (бел.ред. на управителя и подуправителя на НЗОК), връщаме крачка назад, за да работим конструктивно и за следващите избори на регулатор“, каза още Борисов. Впоследствие разбрах и за изказванията им.

Как нашият подуправител може да направи далавера под тези няколко шапки? Как той ще направи нещо, което шефът му няма да разбере – здравеопазването, финансите?“, попита Борисов.

Според него няма логично обяснение от партньорите в управлението защо трябва да оттегли подуправителя на Здравната каса.

Той бе категоричен, че работи добре с премиера акад. Николай Денков.

„Работя добре с него, той ми е бил зам.-министър. Процесът, който направихме, беше успешен, но беше между мен, Асен Василев и Христо Иванов, държа да го знаете“, подчерта той.

Борисов коментира пред младите и проблемите в Столичния общински съвет. „Когато бях на вашата възраст, аз се разбунтувах. А демокрацията дава рядък шанс на тези, които със сърце, душа и ум, са искали да променят, не да се закичат с думата „промянатa“.