Борисов в Добричко: Това са най-лесните ни избори, защото нашият съюзник са гладът, инфлацията и високите цени

0
54
Борисов в Костинброд.

Не знаем как, с какви усилия можем да ви изведем от ямата. Ние сме в яма, обяви лидерът на ГЕРБ

 Тези са ни най-лесните избори, защото нашият съюзник са гладът, инфлацията и високите цени. Това заяви на предизборна среща в село Зърнево, Добричко лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „12 г. при нас токът бе 80 лв., 2,2 лв. горивата, всичко лети с по 10-20-30%. дори не знам какво да ви обещая. Аз толкова счупена държава не знам как се управлява“, заяви още той и се възмути, че само в района е спряно строителството на 80 км пътища.

„Не знаем как, с какви усилия можем да ви изведем от ямата. Ние сме в яма. Как ще издраскаме да излезем? 12 г. знам как държахме тока най-евтин в Европа, трудно, но успявах. План за възстановяване от COVID кризата другите държави забравиха – похарчиха милиарди евро да си стабилизират хората, а България няма. Година и половина нито един фонд не работи, а бюджетът тегли кредити и лихви. Как се оправя това?“, ядоса се експремиерът.

„Вие сте мъдри хора и всяка домакиня си пази в мазето нещо да има за черни дни. Така и ни пазехме фискалния резерв, 12 млрд. не ги пипахме. Миналата седмица служебното правителство взе заем, те са в капана на Асен Василев. Те нямат пари за пенсиите, затова излязоха с нов дълг“, заяви лидерът на ГЕРБ. И се обърна към присъстващите да обяснят на приятелите си колко е трудно да се излезе от кризата. „Даже не ги агитирайте. Кажете им: „Ако този път изпуснем ГЕРБ да не ни стабилизират, после не ги търсете“, заяви Борисов.

И посочи, че дългът върви към 50 млрд. лв., които трябва да се връщат. „Това, което ще изкарваме с вас ще връщаме за лихви и покриване на кредити на Асен Василев“, предупреди бившият премиер. „Направиха го много умно, като едно време пирамидите. Така, както излъгаха българите пирамидите, и партията на „Промяната“ излъга тая година и половина. Неслучайно паднаха за 6 месеца. Като си тръгнат, за нас ще останат празните талончета и дадените пари за тях. Ало-изманици, за това става въпрос“, продължи да атакува той бившите управляващи.

Борисов подчерта, че няма неизпълнено обещание. Обещавам ви, че на финала ще дам всичко от мен и от експертите, имаме най-добрите експерти, увери той.

Експремиерът подчерта, че най-хубавото, което му е донесла партия ГЕРБ са многото приятели мюсюлмани. „Вече никой не може да се усъмни, че сме партия която работи за добруването на бг мюсюлмани, доказано с години“, заяви той. „Етническата толерантност, разбирателството, това е единственият шанс на България да е силна. Мощна, единна и толерантност между религиите, между вас, толерантност на всички българи трябва. И затова сме водили, за което също съм бил упрекван, най-добросъседска политика с Турция. Българските турци са тези, които от двете страни на границата гарантират сигурност и просперитет“, добави още лидерът на ГЕРБ.

Вие показахте, че ГЕРБ е партия, която слуша, чува и изпълнява и решава проблемите на хората. С тези думи се обърна към Борисов кметицата на селото Гюлай Неджиб Бекир, която се оказа и рожденичка. Трябва да върнем ГЕРБ в управлението на държавата, за да спрат покачването на цените и да овладеят инфлацията, да върнат стабилността, заяви още тя.

„Тук има доста земеделци, спомнете си какво бе земеделието преди да дойде ГЕРБ, преди да ни повярват ЕС и ЕК, преди да повярват на г-н Борисов и да започнат да финансират земеделието, разликата е огромна, добави и тервелският кмет Симеон Симеонов. И заръча всеки от присъстващите да убеди поне още по 5 души да гласуват за ГЕРБ, за да има партията двама депутата от района.

Водачката на добричката листа на ГЕРБ Деница Сачева отбеляза, че при посещението си в Тервел на въпрос какво е направил за района Кирил Петков посочил само, че е сменил шефа на полицията. „Така разбират промяната в живота на хората – спряха десетки километри пътища, които бяхме договорили, занимаваха се само как да върнат посредниците в енергетиката, с незаконни арести и как да измисля лъжи и компромати. Мислят, че скандалите и компроматите са промяната“, заяви Сачева. Тя подчерта, че ГЕРБ са тези, които са вдигнали пенсиите, а не ПП. „Ние и г-н Борисов въведохме добавките, те просто ги вкараха в пенсиите. Данъчните облекчения също са от нас, само увеличиха добавките са деца с 10 лв. 10 лв. срещу 20% инфлация. Вие решете дали това е полезно“, настоя бившата министърка.

Сачева си пожела на 2 октомври „да пенсионираме тази промяна и да ги изпратим в историята“. „Да не хабим живота на хората в експерименти и избори, да върнем екипа от хора, които могат да направят България отново просперираща държава“, призова тя в Зърнево.