Борисов в Ихтиман: Вчера ми извадили там паметник и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка! (Видео)

0
313
Борисов в Ихтиман.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци, както правят в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова ПП и ДБ да не предизвикват умишлено граждански сблъсъци, както правят в момента. „Вчера ми извадили там паметник ли е и го стрелят в центъра на Благоевград с пищови. Демократи ли сте? Съдебна реформа ще правите. Ако е това, нищо няма да ви подкрепи ГЕРБ, нищо, никога. Те ни карат да се бием българи с българи! Как ще ви подкрепя. Абсурд. Няма да позволя да ми стрелят физиономията по паметниците и деца да ни гледат. Ако това ви е демокрацията, ще ви гоня до дупка. Няма да им дам бял ден“, закани се Борисов в Ихтиман.

Какво се случи с онази България, която бе фактор на Балканите, в която идваха всички европейски лидери? Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Цялата верига на доставки сега минава през Гърция и Турция – газ, жито. Всичко това щеше да се прави от София. Какво се случи? Кой поиска България да удари дъното в Балканите и в Европа?“, продължи да пита той.

Този път Борисов цитира данни от Евростат, според които инфлацията в страната през 2022 г. спрямо 2021 г. е нараснала не с 4%, а 4 пъти. „Това значи, че всички сте обеднели с толкова. Не можем да си купим каквото през 2021 г. Тотално обедняване. Ако в банките имаше 100 млрд., сега са 60. Това ви го скроиха тези хора, подпомогнати отвънка“, ядоса се бившият премиер.

Той припомни, че по негово време България бе станала фактор на Балканите. „Нескромно е, че е било само заради мене, имах страхотен екип – външни, вътрешни министри. Всички събития бяха в София, не в Анкaра, Букурещ. Варна бе град, който всеки в Европа знаеше. То Юнкер, Макрон, Ердоган, Нетаняху – всички идваха. „Какво се случи с държавата?“, ядоса се Борисов. Как се довежда президент на Франция, канцлер на Германия, премиер на Великобритания да се разхождат по Моста на влюбените в София? И някакви ще ми дават оценка на мен“, добави още той.

Лидерът на ГЕРБ отново предупреди, че пари няма, а увеличението на пенсии и заплати е изядено от инфлацията. Според него никой не иска да управлява, защото служебното правителство дохарчва парите и вече изнемогва, а проблемът идва и от „всички тези огромни разходи, които са заложени и от това, че ни обраха джобовете“. Взеха ви ги с вашето търпеливо мълчание, обърна се той и към своите.

Борисов отново поиска да види финансовите отчети на държавата и президентът да извади данните за състоянието на бюджета. „Извади ли го, само Коцето от „Възраждане“ ще остане, другите ще се приберат. Младен е оптимист, но помни как събирахме, за да направим 40% повече парите на полицаите и службите“, добави той.

И подчерта, че който и да дойде на власт, ще трябва „да затегне колана до последната гайка“. „Иначе ще трябва да дойде МВФ, за да направи това, което политиците тук ще ги е страх“, предупреди Борисов. И добави, че докато предишните управляващи са прибирали комисионните, са изпуснали инфлацията, горивата и това е вдигнало цените.

Той подчерта, че плоският данък е едно от основните ни конкурентни способности и не бива да го пипаме. И определи като популистко свалянето на ДДС и увеличените разходи в социалната сфера. „Ако баба ми знаеше, че ще й плащам дълговете, нямаше да го вземе. И аз няма да задължа детето. Кой от вас ще жертва днес да е чики-рики, а детето да ги плати? Няма как да стане. А те това направиха, подлъгват големи групи от хора и нещата отидоха там, където са днес. Да видим числата – ужасяващи са“, продължи още Борисов.

Вместо това той отново настоя да се говори за добива на газ в Черно море и превръщането на България в незаобиколим фактор за газа в Европа.

Борисов преброи поне осем души от листата в областта като по-млади от Асен Василев и иронизира обвиненията, че кадрите на ГЕРБ били стари. Като гледам за красота пак ще ги бием, добави той.

Той изтъкна, че преди 21 г. България е била пример за справяне с нелегалните, а той е получавал похвали от редица европейски лидери. „При нашето управление и по Дунав, и в Черно море най-добрите гранични кораби бяха в България. Пращахме ги по операции нашите и бяха най-добри. Затова командирът на корабите го направихме шеф на Гранична полиция. Сега ви питам кой е? Нула миграция, сега Ихтиман се прочу с нелегалните“, ядоса се бившият премиер.

И в Ихтиман членове и симпатизанти на ГЕРБ се заканиха да осигурят изборна победа за партията си. Всичко това се случи под погледа на бившия премиер Бойко Борисов. Своеобразен домакин на събитието бе кметът на Ихтиман Калоян Илиев.

Водач в София-област е бившият вътрешен министър Младен Маринов.Кметът обясни, че предстои решителен момент и всеки трябва да реши съдбовния въпрос за управлението на държавата. „Здравият разум ще надделее над некадърността на нашите опоненти. На хулите и помията ние отговорихме с професионaлизъм и ангажимент към проблемите на хората“, каза той. Илиев се похвали, че за трите си мандата като кмет е направил повече, отколкото е свършено от 1989 г. насам. И всичко това – с помощ на управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Илиев се оплака от мигрантския натиск. „Ние сме гара разпределителна за някои хора. Имаме си местния Динко, който ги залавя. Той се смее от осмия ред, но може би е хванал повече мигранти от Бойко Рашков и компания, пошегува се кметът.

Вторият в листата на София-област Марин Маринов изтъкна, че е от поколението на Прехода. „Спомням си как затвориха заводите, хората останаха без работа, баба ми ме пращаше за хляб с купони. Помня режима на тока, на водата. Нямаше улично осветление, но и улици нямаше, а само дупки. Спомням си несигурността, рекетите, убийствата по улиците, усещането, че няма държава и кой да мисли за хoрата. Това се промени и вие знаете кой спря тези процеси и разрухата в държавата. Това е ГЕРБ, с лидер Бойко Борисов“, заяви той. Според него всичко, построено в живота му и направено за хората, е само по времето на ГЕРБ. „Нито преди него, нито след него. Единственото, което направиха ПП, е да ни казват, че има как. Има как да ни върнат в 90-те г., от които едвам излязохме“.

Водачът на листата Младен Маринов подчерта, че през последните 2 години са видели самонадеяни надменни хора, които „под мотото, че ще оправят България ни поправиха така, че не знаем утре дали ще може да си купим хляб, дали държавата няма да е превзета, защото нямаме сигурни граници“. Той се оплака и от силната компроматна война срещу ГЕРБ. Всичко това е лъжа, ако бе истина – имаха 2 г. да го докажат. Доказаха, че са некадърни и крадци“, добави Маринов.

Той напомни, че ГЕРБ предложиха проф. Николай Габровски за премиер. „От Бойко Борисов по-добър премиер няма, но това бе крачка на отговорни политици, за да се даде перспектива и бъдеще на България. Не ни достигнаха 7 гласа, но това е добър пример и показва кой има потенциал да състави правителство“, смята бившият вътрешен министър.