Борисов в Костинброд: Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за „Хемус“ ги няма

0
179
Борисов в Костинброд.

България ще преживее и Кирил Петков и Асен Василев, категоричен бе той

Костинброд е поредната община, в която продължава предизборната обиколка на Бойко Борисов. Водач на листата за София област е бившият вътрешен министър Младен Маринов.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов посочи, че в залата има негови колеги, кметове на изключително силни и изключително развити общини, благодарение на ГЕРБ. И посочи, че за 4 пореден път откриват кампанията с литургия в църква, защото е „важно да почитаме Господ и да се поклон им пред него, да знаем, че каквото праим, е богоугодно“. Той изтъкна, че ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов са помагали на всички общини, а следващите – на никого. По думите му Кирил Петков имал само една среща с НСОРБ и било покъртително, защото не можел да отговори на нито един въпрос.

Водачът на листата за София област, бившият вътрешен министър Младен Mаринов посочи, че за последната година и 2-3 месеца държавата тотално е спряла. „Загубили сме нашата финансова сигурност, националната ни сигурност, енергийната… Загубили сме нашето бъдеще, защото хората се чудят как ще изкарат следващите месец-два и не мислят напред. До там ни докараха“, ядоса се той.

„Парите ги няма, фискалният резерв го няма. 1 млрд. за „Хемус“ ги няма. 1,2 млрд. лв. за водопроводи ги няма. Днес отново теглят 200 млн. заем на 3% лихва. А по време на лошия модел „Борисов“ даваха заеми на отрицателна лихва. Да им пазим парите на банките. На 200 млн. лв. 3% лихва за 3 години са 18 млн. лв. Това означава, кмете, че твоите пари за нова сцена ги няма. И не знам какъв е този ентусиазъм, че след 2 октомври ще управляваме. Държавата е счупена“, каза бившият премиер.

„Младен е синичкото долу. Червеното е Промяната. Ако на втори се получи резултат, различен от отрезвяващ, това ще стане 50 млрд. Само за времето на управление на Промяната е 6 млрд. Нали бяхме откраднали 8 милиарда. Ядох хора, чували, шкафчета. Ето ги! Цифрите са безпощадно ясни“, каза той, показвайки графика.

Ето ви я инфлацията. Долу е Младен. Виждате ли къде отиват? Инфлацията е скрит данък, защото от това ви взимат парите“, продължи Борисов, показвайки още една графика.

„Ако при лошия Борисов сте имали 1000 лв., то сега при добрия Кирил имате 700 лв.“, заключи той и допълни, че откакто Промяната не е на власт, цените са започнали леко да падат.

„Като дойдоха и почнаха да говорят как ГЕРБ е откраднала милиарди. Не може да имаш 4 млрд. капитал, а да откраднеш 8. А те са имали схема да откраднат милиард. Вкарали на ишлеме руски петрол и го изкарват за Швейцария. Не знам защо служебното правителство го търпи това. Ако сме на власт, слагам 1 лев мито и ако зареждаш 100 литра, връщат ти 100 лв., а не 25 стотинки“, обясни той.

„Булгаргаз“ отива в Румъния и плаща 110 евро, а „Газпром“ „швайц“, ама това все едно не съм го казал. Отиваме и го купуваме с 30% по-скъпо“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Само това ли беше? Храната, бензина, нафтата, сметките. Пари няма-действате“, пошегува се експремиерът.

„България ще надживее и Киро и Асен, и нас. Идете и разкажете на вашите съседи и приятели, в работата. Изведнъж забравихме БСП какви поразии са направили. Деси Атанасова осъди Корнелия за лъжите. Два съдебни състава се произнесоха за незаконния ни арест. Той не може да бъде законен, защото нищо не сме направили. Вместо да се извинят и да си признаят грешката, те започват да се гордеят. Асене, седмо районно го построихме по времето на нашето управление. Аз съм го гледал отвътре. Аз съм я откривал тая сграда“, посочи Борисов.

Той изтъкна, че именно ГЕРБ е построил най-хубавите сгради, в които работят съдиите.