Борисов в Пловдив: Имаме нова сглобка ПП-“Възраждане“ и БСП

0
122
Борисов

Във Варна вотът бе спечелен от мутри и групировки

Двойно повече имаме от ПП/ДБ за общински съветници, това е категоричен резултат. Вече имаме нова сглобка – на проруските партии ПП и „Възраждане“, заедно с БСП. Играха срещу нас. На няколко места загубихме, но от коалиции“, каза той.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отбеляза изборната победа в Пловдив. Там кандидатът на партията Костадин Димитров печели убедително кметския пост.

Във Варна изборите са минали под знака на мутри и бизнес групировки, заяви Борисов.

Не може 5-6% от първия тур да се стопят без платен вот. Даже не ми е интересно какво са правили. Но в Банкя бяха ПП и „Възраждане“. И аз бих се обърнал към Кирил и неговото лицемерие – аз си дадох гласа за Терзиев, а те платиха пари да ме бият в Банкя. И Петков иска да си говорим в сряда за данъчни закони. Затова е ниска избирателната – активност. Хората вече не понасят лицемерието“, заяви Борисов.

Сглобки и шарлатански партии, аз не намирам за правилно. И затова ще информирам всички наши западни партньори. Повече лицемерие няма да има“, каза той.

Борисов потвърди намерението си в сряда да събере партията и да попита и по места ли „промяната“ „са си играли с „Възраждане“. Ние имаме СМС-ите, които „Възраждане“ са пращали да се гласува за Коцев във Варна“, разкри той.

Според него има нова „сглобка“ ПП-ДБ-“Възраждане“-БСП.