Борисов в Пловдив: Не приемам оправдания за по-малко събирания в митниците и НАП – това означава повече корупция, а те твърдят, че са я изкоренили

0
148
Борисов в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ призова правителството за консервативен бюджет, обвини регионалното министерство, че само ремонтира, без да прави нищо ново

Обещание за готов Околовръстен път и довършване на двата стадиона отправи пред стотици пловдивчани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. На събитие, на което подкрепи кандидата за кмет на Пловдив Костадин Димитров, той отбеляза, че съпредседателят на ПП Кирил Петков също е бил на предизборно мероприятие в Пловдив и обещал, че ако техен кмет спечели, ще има финансиране за инфраструктурните проекти. „Защо трите години, в които са в управление, не е финансиран нито един? Аз обещавам, и той ви обещава – на Пловдив в бюджета сега ще сложим парите за Околовръстния път и за двата стадиона. Стискаме си ръцете в бюджета да ги има. И той го говори“, видя общите приоритети за Пловдив бившият премиер.

Пловдивският актив посрещна Борисов в дома на културата „Борис Христов“. Всички кандидати за кметове и съветници бяха в залата, бе създадена стриктна организация – областната организация е на балкона, а от града – долу. Сред присъстващите бяха бившите депутати Менда Стоянова и Спас Гърневски. А лидерът бе посрещнат с песента We will rock you.

Борисов отбеляза, че мероприятието им се провежда в сграда, ремонтирана от ГЕРБ, тя обаче се ползва и от операта. „Следващото е да се направи опера. Около това може да говорите“, обърна се той към кандидатите в листата. Бившият премиер посочи, че са направили много за областта и му трябва поне час да изброи всичко постигнато в града, макар и с различни кметове.

„Готов съм да сключим сделка за Пловдив, какъвто и да е резултатът. Но се надявам той да е добър. Пловдив е прекрасен град, но като гледам трафика, трябва да се прави нещо и в тая посока – да изведем Околовръстното като основна артерия, иначе градът ще колабира“, смята Борисов.

Той се пошегува, че София е извадила късмет, че е бил кмет – направил е Северна, Южна и Западна тангента, останало му само да оправи пътя от Банкя до „Борис“, за да излиза и да не виси по час на пътя. „Тодор Живков първо си направи до Правец магистрала, после до Пловдив, аз обратното. Сега разбирам, че е бил прав“, разсмя той залата.

Пред стотици членове и симпатизанти на партията освен Димитров бяха представени и шестте кандидати за районни кметове, както и листата за общински съветници. Борисов подчерта, че би заложил на кмет, който видно знае и може, какъвто е Костадин Димитров.

Задочно Борисов напомни на премиера Денков, че ГЕРБ са подкрепили бюджета при ясни правила и обещания, че ще се съберат повече пари, защото ще се бори корупцията. „Не приемам оправдания за по-малко събиране в митниците и НАП. Това означава повече корупция, а те твърдят, че са я изкоренили, откакто ГЕРБ ги няма. Само че и парите ги няма. Бюджетът е точна сметка. Къде са парите – няма ги“, гневен бе лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ обеща в парламента партията му да прави всичко, което законът и конституцията им позволява, за да осъществяват контрол. Според него Околовръстното на Пловдив може да започне да се строи днес, но Регионалното министерство давало стотици милиони за мантинели и боядисване към „много приближени фирми“. „Кой ще преброи мантинелите или ще изчисли колко боя е сложена? Те ще боядисват мантинели на това, което ние построихме. Защо не направиха нов лот? Стана министерство на ремонта – 500 млн. за зимна поддръжка, 200-300 за ремонти. Нищо ново не виждам“, ядоса се бившият премиер.