Борисов в Пловдив: След вчерашното заседание в НС за „Боташ“ се срамуваме, че сме били заедно с ПП-ДБ

0
470
Борисов в Пловдив.
Борисов

Темата за външния министър на Главчев не е моя, обяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се пусна на живо от Пловдив. Той е заедно с Томислав Дончев, Рая Назарян и други членове на партията. В Града под тепетата днес ГЕРБ провежда пролетен бал.

Борисов отказа да коментира дали е свършила сагата с външния министър. „Тази тема не е моя, не искам да я коментирам. Казах, че ГЕРБ не приема да слуша услужливите медии на ПП“. Той се ядоса на част от журналистите и заяви защо не питат как може майката на кмета на ПП в „Подуяне“ да е министър.

„Как Гвоздейков е министър, как Вътев е министър, защо не задавете тези въпроси. Най-мечешката услуга на ПП-ДБ им я направиха медиите. 10 месеца нищо не направиха, за да се прекрати доставянето на руски газ. Кръвопролитната война в Украйна ще продължи дълго.“, посочи Борисов.

Той коментира, че е много изгодно, че България има 20 процента от терминалите на газ в Гърция. По-същия начин стратегическо било значението на договора с „Боташ“, когато дойде стратегическата забрана за доставка на руски газ в Европа.

Борисов каза още, че не е прието от Денков и Радев предложението на ГЕРБ за стратегически доставки.

„Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава Балкански поток ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба се бълват на година, а те си правят комисии. Срамуваме се след вчерашното заседание, каза Борисов и допълни, че ги е срам, че са били с тях.

Лидерът на ГЕРБ коментира и възможността за следизборни коалиции, като обеща изключително позитивна кампания.

Той каза, че са възприели като фантазии неговото предложение Асен Василев да остане финансов министър, а Габриел външен. Той се отказал и от отбрана, и от енергетика само да има правителство. Това е трябвало да бъде направено, за да не се счупи държавата.

Борисов припомни и причините да се провали ротацията и да се разтури сглобката – желанието Николай Денков да стане външен министър. Борисов обясни и как Асен Василев му казал: „Без МВР не може“. „Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство“, коментира лидерът на ГЕРБ

„Ние 3 години правим избори с изключително враждебна среда – с министри като Бойко Рашков и Демерджиев. По-тежко не ни е било. Справяли сме се и ги побеждаваме. И сега ще се справим. Техни министри, без нито един човек никъде от ГЕРБ“, заяви Борисов.

Борисов заяви, че би се кандидатирал за кандидат от Пловдив, ако го искат, на което колегите му казаха, че би било удоволствие.