Борисов във Велико Търново: Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации (Видео)

0
234
Борисов в Търново

„Хемус“ ще я има и Търново-Русе ще го има“, увери Борисов

„Ако на тези избори не победим и не направим правителство, няма смисъл на следващи да минаваме и да правим агитации“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти във Велико Търново.

Той обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз.

Обясни и че АМ „Хемус“ вече е щяла да стига до Велико Търново, ако ГЕРБ е управлявала, но сега международният път минава през града.

„Какъв въздух дишате тук, да ви питам? Защото в София много обичат да го мерят. Тук тировете пушат по баира и всичко това ви влиза в блоковете. Ама не сте се оплакали“, каза Борисов.

„Санирането – 32 блока направихме. Безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях“, обясни още партийният лидер. Той се възмути още и че 2 години страната ни няма план за възстановяване и възмутено попита „Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?“. Добави и че всъщност партията му е била оставила готов такъв.

„Спасява ни оръжейната промишленост, който за 5-6 млрд. изнася оръжие за Украйна и че изнасяме скъп ток. Само че има една малка подробност – те го изнасят, но държавата им възстановява ДДС-то и така затъва“, обясни още той. Попита хората и дали като влязат в магазина се чувстват по-богати.

„Хемус ще я има и Търново-Русе ще го има“, увери Борисов.

В събитието участва и кметът на старата столица Даниел Панов, който изреди инвестициите в града, направени по времето на управлението на партията на Борисов и обясни, че предстои изграждането и на нова детска градина.

Аз съм сигурен, че ГЕРБ ще направят всичко възможно, за да направят правителство и да излезем от кризите и всичко онова, което е спряло в нашата страна, каза кметът и призова след края на събитието всеки от събралите се да иде на църква и да запали свещ за победата на ГЕРБ.

Евродепутатът Ева Майдел обясни, че през последните две години споделя на колегите си от Европейския парламент, че всъщност България не се подготвя за Шенген и еврозоната след края на последното правителство на ГЕРБ.

„Имаме важна задача и тя е по-важна от всякога, защото тази илюзия е опасна. Прави така, че нашата държава да не се развива. Нашата задача е да спрем тази илюзия. Победа!“, каза Майдел.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново Костадин Ангелов покани на сцената и останалите кандидати за депутати. Той сподели, че два дни се е чудил какво да разкаже пред симпатизантите си. Имал е идея да донесе две кутии с често използвани лекарства и да направи сравнение на настоящата и старите цени, за да покаже, че увеличението е 40%. „Но вие знаете това“, каза той.