Борисов: Видях Кирчо и Асен как си късат ризите да защитят „Лукойл“

0
191
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

ГЕРБ-Бургас даряват парите за предизборна кампания на семейството на загиналия полицай Йордан Градев

Гълъб Донев се опитваше да обясни всячески, че „Газпром“ е изключителен важен и няма друго решение. А ние казваме, че трябва да има 100% диверсифиакция от „Газпром“. Моля ги да не се връщат към „Газпром“, има много други начини. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти, като се включи с видео връзка и по фейсбука си.

„От друга страна видях Кирчо и Асен как си късат ризите да защитят „Лукойл“. В момента корабите са на „Литаско“. Както „Литаско“ вкарва петрол, така може и БЕХ по същия начин да вкарва петрол, да преработва на ишлеме и да получаваме същото гориво, но на 1 лв. по-ниска цена“, каза още той.

„Ако не ни разрешат да преработваме, веднага променяме закона и въвеждаме 1 лв. акциз на всеки литър. Имаме и трето решение, но ще си го запазим, когато дойдем да управляваме“, добави Борисов.

И призова журналистите да се подготвят с повече аргументи, когато задават въпроси на Кирил Петков и Асен Василев – така са правили през годините и с представителите на ГЕРБ.

Водачът на листата на партията в Бургас Жечо Станков обяви, че партията ще дари средствата за предизборни концерти на семейството на загиналия полицай Йордан Градев. Пред журналистите говори Мартин Харизанов, чийто баща, служител на МВР, е загинал в катастрофа с трафиканти. Харизанов е седми в листата на ГЕРБ във Враца.

Той благодари на Борисов, че като главен секретар е започнал кампанията за подпомагане на деца на загинали полицаи, благодарение на която Мартин се изучил.