Борисов: Всички комисии в парламента ще са наши, за да можем да контролираме ПП-ДБ

0
366
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Ние не управляваме, управляват ПП и ДБ. Те избраха министри, сменят всичко, не ни питат, обяви лидерът на ГЕРБ

За последните седмици някой, който иска да прави политическа партия, се занимава с Бойко Борисов. Всичко това беше основата да се направи политическа партия. Иван Гешев! Той не закачи нито един път ДПС, нито Корнелия Нинова, БСП, нито ИТН, а на мен с Кирил Петков ни иска имунитета. Попита ли някой за две години и половина служебни правителства колко дела стоят на трупчета?“, коментира още Борисов.

„За чужди деца да давам проба – вие давате ли проба за вашите деца? Я, престанете. От последните 2-3 седмици за пореден път някой, който иска да прави политическа партия, започва да се занимава с Бойко Борисов, дори нарушавайки служебните си ангажименти. Всичко това, тези няколко седмици, беше да се направи основата на политическа партия. Гешев не закачи ДПС нито веднъж, а на мен и на Кирил Петков ни иска имунитетите“, каза Борисов.

„Години наред не съм имал имунитет. Няма да си харча енергията да се обяснявам всеки ден по тези теми. Видно е, очевидно е, че Гешев тръгна да си прави партия с имената на Борисов и Кирил Петков. Не съм го виждал, не съм го чувал, не го познавам Борислав Сарафов. Не познавам никой от прокурорската квота, нито в избора на Сарафов, нито в избора на неговата заместничка. Аз и нея не я познавам. Негово право да говори глупости и понеже ги говори, че ние показахме, че или ще са истински партньори, ние не управляваме, управляват ПП и ДБ. Те избраха министри, сменят всичко, не ни питат. След 8 месеца ще е обратното. Днес ще върнем всичко в парламента, всички комисии да са наши, за да можем да ги контролираме“, изтъкна той и заяви, че председателите на комисиите, ще бъдат от всички останали партии, без ПП“, заяви Борисов.

„Ангажиментът ни е към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси“, каза Борисов.