Борисов за енергийния министър: Този човек все едно е паднал от Луната

0
294
Бойко Борисов

Всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Германия и Франция могат да си плащат сами руския газ, но ние не можем, попита риторично той

Този човек все едно е паднал от Луната, а е енергиен министър. Абе човек, ти трябва сега да говориш за газа в Черно море, за проучванията за шистовия газ, за находищата – проучвания, които сме платили“. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Той направи пълен преглед на вчерашното интервю на Александър Николов пред БТВ.

Всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си. Германия и Франция могат да си плащат сами руския газ, но ние не можем? Защото сме по-богатите ли? Те си играят със съдбата на народа“, заяви Борисов.

ГЕРБ изчисляват, че въпреки твърденията на властта, препродадения руски газ ще ни дойде с около 35% по-скъп.

Изпразниха „Чирен“ и го оставиха на 17%, но с едни 7-8 процента си играят с цената – показват евтината му цена, вкарват в микса това, което е да дъното на Чирен, а във фактурите ви ще идва скъпия газ. Затова не си напълниха хранилището като Европа“, каза Бойко Борисов.

Той отново заговори за комисионни, отиващи директно в офшорни сметки. „Затова питате – всяка седмица теглят заем, къде отиват парите? Ето там – плащат схемата. Това са мислители, които в схемите нямат равни. В България такива не сме имали“, твърди бившият премиер.