Борисов: За нас тези избори трябва да бъдат последни. Повече компромиси с народа и политическата система не бива да се правят

0
248
Борисов в Пловдив

Знайни и незнайни герои, дошли по случайност в политиката, дават оценки на пожарникарите. Няма държава, която може да се справи с човешката глупост, обяви лидерът на ГЕРБ

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, се се включват в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”.

Събитието се провежда в Пловдив, а форумът се организира от фондация “Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.

Сред основните теми на форума ще са енергийната стратегия на България, дигитализацията на общините, иновациите, както и младежките политики.

„Моят апел е този – не позволявайте на никой да ви внуши, че не ставате или не сте легитимни“, обърна се Георг Георгиев към младежкия актив на партията. И допълни, че единствената легитимна партия в държавата, е именно ГЕРБ.

Кметът на Пловдив благодари на далновидността на Бойко Борисов и парите – 100 млн. лв., които държавата е отпуснала за града в последния бюджет.

В залата присъстват председателката на Народното събрание Рая Назарян, Росен Желязков, кметът на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът Андрей Ковачев.

Желязков се обърна към залата с прогнозата, че отново страната ни отива на избори, но на такива избори, които ще са последните за следващите 4 години.

„Като пожарникар, не мога да не поздравя моите колеги. Те са смели момчета и мъже, днес е Илинден, свети Илия е нашият закрилник“, започна Борисов.

„Знайни и незнайни герои, дошли по случайност в политиката, да им дават оценки. Същото касае полицаите и военните. Политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, особено ако не са ги работили. Няма държава, която да може да се справи с човешката глупост. По време на нашето управление подменихме техниката в пожарната, всичко най-добро, оборудвано, включително и за спасителни действия. Как може да ограничиш човешката глупост, Рая?“, продължи той.

„Трябва ли Киро Тракториста или Пешо, който има всичките забрани, да бранува, да реже и да предизвика пожари, които да унищожат за милиони и след това да се караме с какво държавата да компенсира. Превенцията къде е? Този, който хвърля фаса от колата и магистралата седи затворена 2 часа? Той какво, не трябва ли да си понесе наказанието. Какво общо има министърът с пожарната? Къде е министърът горе, къде сме ние долу!“, коментира още Борисов.

Той обърна внимание, че всяка година това ще се случва, ако няма превенция.

„Тези две седмици бяха важни за ГЕРБ и ЕНП. Действително искам да благодаря на Деница Желева, която работи неуморно в най-близкия екип на председателя на ЕК, на колегата Новаков и в изборите, които стартираха от Пловдив – най-хубавото мероприятие на ЕНП, за което благодаря, беше тук. Фантастични млади хора!“, започна той с политическите си коментари.

„Ние не сме самозванци, ние не сме самовлюбени. ГЕРБ е европейската партия в България и ние не си позволяваме да се наречем, че сме единствените. Точно обратното. Ние казваме – нека избраните от България евродепутати да работят като един, за да може да вървят добре нещата за България“, допълни Борисов.

Ние сме ГЕРБ, тези които вършат работа, надъха актива Борисов.

Той се обърна към кмета на Пловдив, че е обещал на града ново Околовръстно шосе. И заяви, че това може да започне да се случи през септември.

 

„Не ви ли беше кеф, на българите, на всички, левскар съм, когато Ботев би Марибор на Колежа? Този стадион, тази публика… Това сме го направили ние, иначе още щяха да ритат на ливадата. Това, което ГЕРБ е направил, никой не го е направил. Ние не сме самодоволни хора, ръкопляскахте ми един път, стига. Сега трябва да надградим образованието и дигиталната сфера“, допълни Борисов.

„Колегите не разбират какво са общини. Просекото, бялото винце…“, захапа той ППДБ и техните кметове, които управляват София.

Всички говорим за тежката година за земеделците – то не беше жега, то не беше град. В такива години намаляваме данъчната ставка на 5%. Догодина има голяма реколта – връщаме я на 10%. Гъвкави трябва да бъдем, не да се политизира всяко нещо. Една ог грешките, която си я признавам, ние научихме българите да карат без пари. Когато минаваме Сърбия, плащаме магистрала, минаваме в Турция – плащаме магистрала. Влизаме в България и не плащаме нищо. И викаме, че няма мантинели. А там, когато им взимат еврата, никой не говори. Това е скъпа услуга, държавата внася огромни пари. Това е като високоскоростния интернет. Осигури по-бавния път, но да е добре поддържан. Който иска, да се качва на магистралата и да плаща. Караш и плащаш. Който иска, кара по стария път. Искаш „Тракия“, плащаш повече, заяви още Борисов.

„Единственото, което чувам е смяна на имената на главен прокурор, на съдии…“, подчерта Борисов.

„От нас се искаше да представил правителство. ГЕРБ го желаеше, СДС го желаеше, партията го желаеше. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото срещу нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управлението и поискахме подкрепа от колегите от ППДБ. Искам много добре да се отбележи – месеци преди изборите отказахме подкрепата на ДПС. Уважаваме ги, но ние коалиция с тях, няма да правим. Дотук ясен ли съм? Изпълнихме ли този ангажимент? Изпълнихме го! Ако има следващи избори, а то ще има, надявам се колегите от ППДБ да не проявяват ехидност. Те имат едно правителство със Слави и с мене. И когато ни няма, връщат мандата. В живота всичко се връща. Може да е рано, може да е късно. Разпадането на ДПС ги направи служебно втори. И видяхте в каква изолация изпаднаха. За нас, тези избори трябва да бъдат последни. Повече компромиси с народа и политическата система не бива да се правят. Защото ще дойде нещо много по-лошо“, коментира още Борисов.

Той се обърна към депутатите и партийния актив и лично към Делян Добрев, че трябва да се коригира изразния тон и да се подбират думите за говорене.

„Надявам се да направим, да разработим една кампания, всеки младеж, всяка девойка, ГЕРБ е истинска дясна и консервативна партия, ценяща семейството, искам да се развие всяка една политика, като видите приятелчетата си, да им кажете какво ще правим. Водачите на листите, да се обърнете към гражданите, които не гласуват или ни се сърдят, да обясним, че тези изборите трябва да са за нас. Ако ви е интересно, гласувайте за нас. Ако не, гласувайте за другите. Важното е да сме представителни в парламента. Сега, през тази кампания, по този начин трябва да говорим. Нашият път е вдясно, нищо вдясно повече не трябва да има. Консервативно, християнско, плюс строителство, върховенството на закона, това е ГЕРБ“, завърши Борисов.