Борисов за Закона за НСО: Това явно беше задача на олигарсите им – да ни оставите лесни мишени (Видео)

0
471
Снимки и видео: фейсбук

Ще бъде охранявана единствено шайката на Радев, допълни той

Това явно беше задача на олигарсите им – да ни оставите лесни мишени“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който по воля на депутатите ще спре да бъде охранван от НСО, въпреки че е преценено, че съществува риск за живота му. „Това ми е „благодарността“ за всички проведени акции и всички международни ордени“, каза с огорчение той и попита защо не са оставили поне охраната на патриарха.

Как не ви е жал за патриарха, ще бъде охранявана единствено шайката на Радев“, коментира бившият премиер.

Борисов разгледа построени, но все още затворени участъци от АМ „Хемус“. „Всичко е построено, лятото трябваше да е пусната за сезона. Има мантинели, осветление. Но трябва да кажат, че ние сме го построили, затова не го пускат. Готова магистрала и една леличка, която стиска да не платят на работниците, да не маркират и да не пуснат в движение. Имаше пари за работниците, но трябваше Асен Василев да вземе парите, за да се хвалят с високата събираемост. 800 млн. оставихме, за да имат да ви плащат. Те ги върнаха в бюджета и казаха: имаме много приходи“, заяви Борисов.

Той пак попита кому са нужни нови избори.

Направете правителство, управлявайте. Защо нови милиони за избори? Това е моделът Радев – провалена ваксинационна кампания, изпусната пандемия, затваряне на бизнеси. И сутринта Кацаров – нека се ваксинираме. Ама защо спряхте „зелените коридори“? Защото ги измислих аз!“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той предупреди Румен Радев, че няма да успее да вдигне икономиката, както го е замислил – с юмрука напред и с разпиляване на партиите.

Не могат да се справят с миграцията, не могат да се справят с инфлацията, няма План за възстановяване, няма нищо. И като кажат успешното правителство – протест на фермери, протест на строители, протест на лекари – всички, които страдат“, обобщи Борисов.