Даниел Митов: Посещението на Зеленски е закъсняло заради служебните кабинети

0
61
Даниел Митов

Помните, за да не се разтури коалицията с БСП накараха посланика на Украйна г-н Кулеба да седи тук в кулоарите на парламента, заяви депутатът

За съжаление посещението на президента Зеленски е закъсняло. Това коментира в парламентарните кулоари зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. „Закъсняло е поради много обстоятелства, най-вече поради управлението на служебните кабинети. Много недостойна позиция на президента по време на управлението на служебните кабинети, както и недостойната позиция, която поддържаше правителството на Кирил Петков. Помните, за да не се разтури коалицията с БСП накараха посланика на Украйна г-н Кулеба да седи тук в кулоарите на парламента“, заяви депутатът.

Според него визитата е в духа на посещенията, които украинският президент вече е направил „в почти всички държави-членки на ЕС и НАТО“.

„Приветстваме посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски. От ден първи знамето на Украйна е в централата на централата на ГЕРБ. безрезервно с всички сили винаги сме оказвали подкрепа – безрезервно и с всички сили“, добави зам.-председателят на партията. Той изтъкна подкрепата на ГЕРБ за изпращането на помощ в Украйна и освобождаването на страната от руското ядрено гориво. Приветстваме посещението на г-н Зеленски, надяваме се то да бъде ползотворно, добави той, изразявайки надежда, че войната ще завърши в полза на Украйна.

Митов призна, че има спорове в парламента, но били наясно какъв е националния ни интерес и опазването на мира. „България има полза международното право да не бъде разрушено. Ние сме наясно, че стоим заедно с Украйна и другите страни-членни на ценностен избор, които предопределя не просто запазването на териториалната цялост, но и правата на човека и демокрацията като цяло“, добави той.

Митов обясни, че първо би поздравил Зеленски за мъжката позиция, и че мотивира своите съграждани и страна не само да удържат руската агресия, но и да отвоюват обратно територията си.

За разлика от БСП, които в момента, в който г-н Гешев даде пресконференция със странни заплахи, те се дръпнаха от разговорите за кабинет, Бойко Борисов какво е казал, това ще направи, отговори той на въпрос дали лидерът на ГЕРБ наистина ще се откаже от имунитета си.