Депутати: Кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ е разследван от прокуратурата за престъпление по служба

0
261
Депутати от ГЕРБ-Варна. СНИМКА: ТРУД НЮЗ

Повече от месец Благомир Коцев не е намерил време да се яви в следствието

Кандидатът за кмет на Варна от ПП-ДБ Благомир Коцев е разследван от прокуратурата за престъпление по служба, но повече от месец намира причини да не се яви в Окръжната следствена служба, за да му бъде предявено обвинение по чл. 282 от НК. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС адвокат Бранимир Балачев на съвместен брифинг с колегите си Славена Точева, Павел Христов и с кмета на Варна Иван Портних, пише „Труд Нюз“.

Според Балачев след година разследване по няколко сигнала, касаещи работата на Коцев като областен управител, държавното обвинение е намерило достатъчно доказателства, за да го подведе под отговорност, но той лавирал, докато се регистрира в ОИК като кандидат за кмет. „Имунитетът в този случай е спорен, но е важно варненци да са наясно кой иска тяхното доверие. В понеделник ще внеса молба в прокуратурата – да съобщи колко пъти и с какви мотиви Благомир Коцев е отказал да се яви“, каза Балачев.

„През последните седмици някои строителни фирми и ангажирани с пътните ремонти в рамките на големия проект на „ВиК“ компании забавят изпълнението на дейностите и за това се вини общината, въпреки че възложителят е държавно дружество. Това има пряка връзка със започващата кампания, както и с борбата за усвояване на едни милиарди в МРРБ“, посочи Павел Христов.

Според кмета, който кандидатства за нов мандат, кампанията ще покаже кой говори истината и кой манипулира гражданите. „Ние ясно казваме какво правим и ще правим за Варна и си спазваме обещанията, въпреки че през последните 4 г. години заради коронавируса и управлението на Промяната ключови за града проекти бяха блокирани. Трета година нито една европрограма в помощ на големите градове не е отворена. Чакаме това да се случи и сме в готовност да влезем с летящ старт“, каза Портних.