Десислава Атанасова: Не очаквам допълнителни бомбастични данни по „Барселонагейт“

0
280
Десислава Атанасова Кадър: bTV

Докато няма избран временно изпълняващ длъжността главен прокурор, заместниците на Гешев поемат част от задълженията му, обяви тя

Всички данни факти и обстоятелства, на които почива обвинението, повдигнато от прокуратурата по делото „Барселонагейт“, трябва да се намират в материалите, заведени в деловодството. Не очаквам допълнителни бомбастични факти, данни и изявления. Специално Борисов през последните две години е лице без имунитет, никога не се е ползвал от него, дори когато беше депутат. Можем да кажем, че прокуратурата се ползва за политическа бухалка.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасовапо Нова ТВ.

„Прокуратурата е държавното обвинение, но съдът се е произнесъл по две инстанции. Ако се стигне до развитие на казуса, а не се окаже политическа пушилка, ще наблюдаваме дали обвинението ще издържи в зала – това е тестът за законност. Очаквам да видим справедливост и темата да бъде затворена“, посочи тя.

По думите ѝ комисията за имунитетите включва хората, които са искали да се запознаят с материалите, които са предоставени при искането за свалянето им. „Те се намират в секретното деловодство на НС. Председателят на парламента насрочва заседание и се дава достъп на представители на всички партии до материалите, тъй като няма избран председател“, заяви тя. И категорично отрече депутатите да пречат на разследвания на прокуратурата.

Според нея БСП не са искали да участват в споменатата комисия, а това показва, че не желаят да се запознаят и с материалите. „Докато няма избран временно изпълняващ длъжността главен прокурор, заместниците на Гешев поемат част от задълженията му. Машева уведоми Правната комисия, че Гешев няма да се яви на изслушване. А докладът на прокуратурата е част от отчетността“, подчерта Атанасова.