Доц. Румен Стоилов: След като посветих половин век на образованието и спорта, е време да дам опита си на родния ми град София

0
179
Румен Стоилов

Голямата ми мечта е столицата да бъде още по-чист, по-красив и по-сигурен град, който да се отвори към прекрасната планина Витоша

Здравейте, софиянци!

Аз съм Румен Стоилов и съм кандидат за общински съветник в Столична община от коалицията ГЕРБ/СДС.

Роден съм на 8 май 1959 година в град София. Детството ми премина в прекрасния столичен квартал Дървеница.

Посветих живота си на спорта и образованието.

През 1982 година станах европейски шампион по самбо, след като спечелих многократно републиканските титли в самбото и борбата. За съжаление бойкотът на Олимпийските игри в Лос Анджелис от страна на социалистическия блок, ми попречи да се състезавам за олимпийската титла в пика на състезателната ми кариера.

През 1988 година поех предизвикателството да бъда треньор на мъжкия национален отбор по самбо, а година по-късно се посветих и на призванието да преподавам на студентите в Национална спортна академия.

В последствие израснах в академичната стълбица до доктор и доцент в НСА.

В началото на 90-те години на ХХ век за няколко години преподавах бойно-приложни техники на въоръжените сили в Израел. Това е безценен опит, който ме научи не само на перфектен иврит, но и на много устойчивост на характера и сила на духа.

Животът ми в България продължи в развитие на няколко успешни бизнес начинания, а от 2009-та до 2013-та година бях и народен представител в 41-то Народно събрание.

Отдадеността ми на спорта никога не е намалявала, като от 2002-ра до 2016-та година бях председател на Българската федерация по самбо, а от 2018-та година до сега съм председател на Българската федерация по джудо.

Освен иврит, владея английски и руски езици.

Имам честта да бъда почетен гражданин на София и носител на орден „Стара планина“.

Щастие в личен план ми дава моето семейство със съпруга, три прекрасни деца и една внучка.

След като посветих половин век на образованието и спорта, е време да дам опита си на родния ми град. Голямата ми мечта е София да бъде още по-чист, по-красив и по-сигурен град, който да се отвори към прекрасната планина Витоша.

Ще работя за това с Вашата помощ.

Доцент д-р Румен Стефанов Стоилов е роден на 8 май 1959 година в град София.

Детството му минава в квартал Дървеница.

През 1982 година Румен Стоилов става европейски шампион по самбо, многократен републикански шампион в самбото и борбата.

През 1988 година става треньор на мъжкия национален отбор по самбо, а година по-късно – преподавател в Национална спортна академия.

В началото на 90-те години на ХХ век за няколко години преподава бойно-приложни техники в Израел.

От 2002 до 2016 година Стоилов е председател на Българската федерация по самбо, а от 2018 година до сега е председател на Българската федерация по джудо.

Румен Стоилов е доктор и доцент в Националната спортна академия.

Народен представител е в 41-то Народно събрание – от 2009 до 2013 година.

През последните 30 години Румен Стоилов развива частен бизнес основно в сферата на туризма.

Владее иврит, английски и руски език.

Почетен гражданин на София и носител на орден „Стара планина“.

Женен, с три деца.

Подкрепете ме с бюлетина 76 и преференция 129.