Едно от лицата на ПП в Бургас е жената, обвинена за убийството на мъжа си в „Драгалевци“

0
1512
Габриела Славова

Майка й, обявена от прокуратурата като извършител на убийството, Красимира Трифонова е била дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд

33–годишната Габриела Славова, която беше обвинена в убийството на 44-годишния си съпруг Пейо Пеев и по-късно пусната под домашен арест се оказа лице на „Продължаваме промяната“, съобщава Tribune .

Тя е работила в Община Бургас – началник на отдел „Превенции и младежки политики“. Младата жена е била включена и в кандидат-депутатската листа на ПП за изборите през 2021 г. и присъства в листата на „Предприемчивите лица на промяната в Бургас“.

Младата жена е агитирала за ПП преди изборите в социалните мрежи, показват снимки от социалната мрежа.

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е била и причината за жестокото престъпление. Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето.

Освен 44-годишния Пейо за бащинството претендирал и бивш депутат, сочат данните към момента.

По информация на Tribune става въпрос за депутата от 47-ото НС – Велико Минков. През 2021 година тогава народен представител от русенската листа на „Промяната“ се отказва и напуска парламента.

Минков подава заявление ден преди обявяването на проектосъстава на коалиционния кабинет с уточнението, че мотивите му са лични и остава верен на приоритетите, които е отстоявал в предизборната кампания.

Майката на Габриела също е обществена личност. 54-годишната Красимира Трифонова е била дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд. Засега само тя остава в в ареста по обвинение в убийство на зет си, реши СГС.