Георги Георгиев: Оторизиран ли е Борис Бонев да води преговори с „Възраждане“ за подкрепа в СОС?

0
123
Съветниците от ГЕРБ и Томислав Дончев.

ГЕРБ чака отговори от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев

„Изборите са си избори, обаче нещата, които изговарят политиците имат огромно значение. Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане“ за подкрепа в Столичния общински съвет, попита Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС на първата официална пресконференция на групата на новоизбраните общински съветници от ГЕРБ в София.

ГЕРБ очакват отговор от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев дали Бонев е оторизиран и от кого за тези разговори

Георгиев припомни, че на 3 ноември Кирил Петков заяви, че Ваня Григорова е краен комунист, на „пръв поглед симпатична, но предлага диктатура “ и в неговия свят не може да е избор. Екстремисти ли бяха тя и екипа й на 3 ноември, екстремисти ли са 14 дни по-късно, попита Георгиев.

Изборът за председател на Общинския съвет в София беше фарс и евтин театър, това съобщиха още от ГЕРБ.

„На нас ни е трудно да си обясним какво се случва, макар че аз съм изучавал математика, логика, математическа логика, политически науки. Въпреки това последните политически сюжети последните два дни – не мога да намеря за тях обяснение“, каза Томислав Дончев.

Няма да ви зареждаме със шокиращи подробности, а с ваша помощ да си обясним какво се случва. За последните политически сюжети не мога да намеря обяснение, обяви зам. – председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. А ексшефът на СОС Георги Георгиев обяви, че от вчера се разиграва фарс. Той определи вчерашния ден като изгубен, предвид предизвестения крах с избора на председател. „Не подкрепяме вижданията на ПП-ДБ(СС) да решават проблемите на софиянци с „плаващи мнозинства“. Представете си как се договарят плаващи мнозинства по 120 доклада за всяко следващо заседание на съвета? Няма стабилно управление, изградено на плаващи пясъци“, Георги Георгиев от ГЕРБ. А Антон Хекимян, който бе кандидат за кмет от партията на Бойко Борисов и сега е съветник, се закани групата на ГЕРБ да е силна опозиция.