Георги Георгиев: Разкриваме още 320 нови места в столичните ясли

0
28
Георги Георгиев Снимка: СОС

Шефът на градския парламент припомни, че в район „Люлин“ изцяло е решен проблемът с недостига на места за най-малките

320 нови места в детските ясли ще бъдат разкрити до пролетта в София. Това обяви председателят на Столичния общински съвет, който заедно със зам.-кмета Дончо Барбалов провериха строителните дейности в 35-а ясла „Вълшебство“ в кв. „Стрелбище“. Там вече са изградени три нови корпуса, физкултурен салон и 8 детски площадки. Дворът е изцяло обновен, напълно обзаведени са и помещенията. „ Санирахме и старата сграда, така че 160 семейства от есента да могат да доведат своите деца в очакващите ги нови сгради.“, коментира Георгиев. Това съобщиха от пресцентъра на Столична Община.

Шефът на градския парламент припомни, че в район „Люлин“ изцяло е решен проблемът с недостига на места за най-малките и допълни, че в момента се строят 6 нови сгради за детски ясли в целия град, като до края на годината поне 4 от тях трябва да могат да се използват:

35-а детска ясла „Вълшебство“, кв. Стрелбище ( още 80 деца );

21-ва детска ясла „Бон-бон“, кв. Иван Вазов ( още 40 деца );

45-а детска ясла „Майор Ф. Томпсън“, кв. Лозенец (още 40 деца );

51-ва детска ясла, кв. Красна поляна ( още 40 деца );

41-ва детска ясла „Ябълкова градина“, район Люлин (още 80 деца);

31-ва детска ясла „Палавници“, район Красно село (още 40 деца).

„Гражданите очакват от нас резултати. Тепърва ще чуват всякакви обещания. Но истинската работа е не в социалните мрежи, а на терен, с провеждане на градоустройствени процедури, осигуряване на финансиране в бюджета и работа всеки ден.“, посочи още Георгиев.