ГЕРБ разбиха лъжите на ДБ-вносителят на машините е техен спонсор (СНИМКИ)

0
4960
Тодоров е спонсор на ДБ, видно от справка в Сметната палата.

От партията показаха разпечатка от Сметната палата

ГЕРБ разби куп лъжи на ДБ. Това партията направи на извънредна пресконференция.

По-рано премиерът в оставка Бойко Борисов коментира скандалните промени е в Изборния кодекс и назначаването на ЦИК от президента Румен Радев.

„Днешният ни брифинг е провокиран от една неистина. Неистина, която не можем да остаим неадресирана. Много пъти сме запазвали търпение и толерантност, но вече не. Всяка една лъжа ще бъде разкривана“, заяви Георги Георгиев.

Той показа разпечатка от Сметната палата, с която опроверга Ивайло Мирчев от „Демократична България“. Във Фейсбук Мирчев написа: Това е абсолютна лъжа. Нито фирмата, нито собственикът ѝ са сред дарителите ни“. Призовавам Борисов да бъде разследван и съден като „лъжец и национален вредител“. Изстъпленията на „новият Шиши“ обаче не отговарят на истината.

„100 000 евро са инвестирали в кампания. Инвестиции в биткойни и дарения във въображаема валута“, разкри той.

Спонсорите на ДБ

Георгиев попита защо колегите им от целия политически спектър не говорят по важните международни теми.

„Къде са колегите, които носеха европейските доклади, в които се говори за върховенство на закона, днес, когато искат да се закрият спецсъдът и КПКОНПИ“, добави представителят на ГЕРБ.

„Това, което наблюдаваме в момента като процеси, рязко се различава от това, което се виждали от тях като политики в годините назад. Както и колегата Станислав Трифонов, който замълча, когато трябваше да управлява“, негодува Георг Георгиев.

Вносителят на машините за вота е фирма „Сиела Норма“ АД, в която мажоритарен собственик според регистрите е адвокат Иван Тодоров. Той е и управляващ съдружник в адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“. Изпълнителен директор на дружеството „Сиела Норма“ АД е братът на адвоката-Веселин Тодоров. Той е и член на изпълнителния съвет на партията на Меглена Кунева-“България на гражданите“.

От регистрите на Сметната палата за местните избори 2019 година се вижда, че Иван Тодоров е дарител за „Демократична България“ и е вписан като такъв.

Тодоров-брат като щеф в партията на Кунева.
Тодоров и номинацията на Лозан Панов.