ГЕРБ внасят седем антикризисни мерки в парламента

0
188
Пресконференцията на ГЕРБ.

Трябва да овладеем дефицита и изтегления до сега дълг, обяви Бойко Борисов

„Най-възрастния и от най-голямата парламентарна група е излъчен за председател на парламента. Това е нормално. Докато се губеше време с избор на председател министерството на финансите даде брифинг с трите варианта на бюджета. Министерството на отбраната даде заявки с решение на министерски съвет. По евроатлантическата ос какво ще се прави и плана за възтановяване. Това са някаолко най-общи теми“, това коментира Борисов на извънереден брифинг. След това даде думата на Кирил Ананиев.

“ Докато избирахме председател, държавата фалира. Това се дължи на моя наследник на поста Асен Василев, който е на слабия министър през последните десетилетия.“, коментира Ананиев

„Седем антикризисни мерки ГЕРБ ще внесе в парламента в понеделник. Нито една от тези мерки не е свързана с харчене на държавни пари“, съобщи Делян Добрев.

„Предлагаме мерки, насочени изцяло към хората, бизнеса и потребителите. Мерки, които биха избегнали кризи. Ще трябва да изтеглим 16 млрд. нов дълг и 6,7% дефицит. Дори Германия не успя да изтегли 8 млрд. С една дума – изборите минаха, но е вероятно да се създадат нови.

Ние трябва да се погрижим за пенсионерите, за армията и за битовия потребител. По плана за възтановяване Пеканов поработи доста.

Парите записани като аванс може да не дойдат до декември. Колегите да не се сърдят, че са загубили изборите, нормално е да губиш. Сега да седнат и да разговарят с нас. Трябва да се разговаря за тези числа, тъй като сега еврозона няма да видим. Трябва да овладеем дефицита и изтегления до сега дълг. Нашите избиратели очакват тези неща да се случат. По тези неща трябва да търсим единство в парламента.“, коментира Борисов.