Искрен Митев изтрещя: Къса плакати на конкурентни партии и лепи свои като луд

0
572
Плакатите на Искрен Митев са залепени върху тези на конкурентните партии.

В районната избирателна комисия за Софийска област валят сигнали за незаконните действия на пепееца

Вторият в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за София-област Искрен Митев съвсем е изтрещял и лепи и къса като луд предизборни плакати в региона, оплакаха се представители на партия „Възраждане“ в Ботевград и Елин Пелин. Причината – хора, изпратени от неадекватния депутат от ПП, съдрали предизборните плакати на останалите политически сили в двата града и на тяхно място залепили други плакати – вече със снимката и преференцията за Искрен Митев. Това се случило през нощта на неделя срещу понеделник, а изборните погромаджии на Митев се придвижвали с лек автомобил Фолксваген Поло с регистрационен номер С 2474 МХ.

Сигнали срещу Митев вече са постъпили в районната избирателна комисия за Софийска област. Още преди началото на кампанията, политическите сили в Ботевград и Елин Пелин се разбраха да водят толерантна кампания, без да унищожават агитационните материали на конкуренцията. И са си разпределили местата, на които да си лепят плакатите. Искрен Митев обаче брутално сгазил това споразумение, а хората му лепели безогледно навсякъде само неговите материали с преференции.

Невъздържаните действия на Митев се дължали на новата връхна точка, която достигнали коалиционните отношения между ПП и ДБ. Войната между водача на листата д-р Александър Симидчиев от ДБ и Искрен Митев от ПП се разгоряла с нова сила, след като пепеецът се подплашил, че ще бъде изпреварен с преференции от самоковеца от ДБ Васил Зашкев, активно вършеел из цялата област.

И след като миналата седмица напълни пенсионерския вестник „Трета възраст“ със свои брошурки, сега Искрен Митев поръчал вандалското късане на предизборните материали на конкуренцията от другите партии.