Комедия: Васил Терзиев с пост срещу майка си, баща си и дядо си

0
458
Васил Терзиев Снимка: фейсбук

„Няколко поколения са погубени от комунизма у нас“, написа кандидат-кметът

Кандидатът за кмет от ПП/ДБ/“Спаси София“ Васил Терзиев написа в профила си във Фейсбук коментар по повод 23 август.

„Днес Европа почита паметта на жертвите на престъпленията на комунизма и нацизма. На нацизма и комунизма! Двете еднакво мракобесни идеологии в историята на човечеството. Няколко поколения са погубени от комунизма у нас, техните основни права са потъпкани и отнети, и насилствено е спряно развитието на една държава, която е била част от европейското семейство, имала е своите светли умове в науката, предприемачеството и политиката – всичко това е отнето, убито, потъпкано и безвъзвратно загубено за десетки години напред“, пише той, цитиран от „Трибюн“.

„Човешкият ум трудно осъзнава мащаба на това ужасяващо престъпление, чиито последствия усещаме и до днес. Няма да спра да казвам, че не приемам нито една от тоталитарните анти-човешки власти от миналото – нито комунистическата, нито нацистката. Свободата и справедливостта са единствените доминиращи ценности в нашето общество и трябва да бъдат пазени от посегателство и оскверняване, така че да гарантираме, че в България никой и никога повече няма да изпитва скръбта и болката, причинени от комунистическия режим в България“, продължава Васил Терзиев.

„Живецът на нашето общество и държава беше потъпкван в продължение на десетилетия, но виждаме, че отново се събужда и това ще бъде моята основна мисия – да работя за европейското, демократично бъдеще на нашата родина. Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма. Няма да ви забравим“, завършва кандидат-кметът.