Комисията по отбрана ще изслуша Тодор Тагарев за дрона с мина в морето

0
29
Христо Гаджев Снимка: фейсбук

Депутатите нямат допълнителна информация какво се е случило

Парламентарната комисия по отбрана ще изслуша в 17.30 часа днес министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с дрона, изхвърлен на брега край Тюленово. Това съощи депутатът Христо Гаджев от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Гаджев подчерта, че до момента не са запознати и нямат допълнителна информация какво се е случило, освен публично известната.

На заседанието на Комисията по отбрана, Тагарев следва да даде информация на депутатите какво точно се е случило, какви са причините и най-вече дали вече е обезвреден боеприпасът или боеприпасите. Гаджев отбеляза, че това е важно, темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволява да се спекулира и да става прекалено политическа.

„Важно е да има яснота и да може обществото да е много по-спокойно“, каза той.

Гаджев коментира, че това е поредната седмица, в която от БСП искат оставката не само на министъра на отбраната, но и на целия Министерски съвет още от самото създаване на кабинета „Денков – Габриел“.

От своя страна депутатът от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев заяви, че ще се анализират грешки след изслушването. Той изрази мнение, че дронът най-вероятно е доплувал и призова да не се бърза с обвиненията.

„Хората, убеден съм, в Българската армия си вършат доста съвестно задълженията“, посочи Мирчев