Костадинов не вярва, че ще има кабинет: Тези хора не са глупаци, имат инстинкт за политическо самосъхранение

0
182
Костадин Костадинов

Според Костадинов идеята за ротационен премиер е „върхът на глупостта“

Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го в учебниците по политология, каза на брифинг във Варна председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, цитиран в БТА.

Според него останалите партии са уплашени от растежа на „Възраждане“ и за да не допуснат нови избори, са готови да направят каквото и да било. Той обаче допълни, че не очаква да има правителство, защото по думите му „тези хора не са глупаци и имат инстинкт за политическо самосъхранение“.

Според Костадинов идеята за ротационен премиер е „върхът на глупостта“.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че Радев няма да му даде третия мандат. Те били единствената политическа организация извън т.нар. „вашингтонски консенсус“.

„Иначе, ако ни бъде предоставен такъв мандат, естествено, че никой няма да ни подкрепи и ние сме наясно с това“, посочи Костадинов.

В отговор на въпрос за упреците, че симпатизанти на „Възраждане“ са хвърляли червена боя по сградата на ЕК, той каза, че разбира това като похвала за изразената от тях гражданска позиция, защото по думите му „това, което се случи вчера, се случва редовно по улиците на всички големи европейски градове“. И допълни, че точно представителите на възмутените от техните действия либерални „доносническо-демократични среди“ са били тези, които са въвели мятането с червена боя по сгради на български държавни институции. Според него за разлика от тях от „Възраждане“ не посягали на паметници на културата. По думите му, когато някой започне да говори по този начин, това е апотеоз на лицемерието.